Prima victorie la futsal după o jumătate de campionat Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Prima victorie la futsal după o jumătate de campionat

A venit și ziua în care sportivii de la CSM Târgu Mureș au adus un zâmbet pe fețele antrenorilor și ale suporterilor după ce au adus prima victorie la futsal.

După o primă jumătate de campionat în care tinerii sportivi doar au fost aproape de rezultate pozitive, 16 ianuarie 2024 va fi înscrisă în istoria CSM Târgu Mureş.

Potrivit CSM Târgu Mureș, rezultatul meciului din etapa a 13-a a Ligii I de Futsal este următorul:

CSM Târgu Mureş – Luceafărul Buzău: 10-7 (4-3)

Marcatorii echipei au fost: Tifán Tamás (minutele 1, 8 şi 27) , Ion Al-Ioani (minutele 19 şi 37) Patrick Cherteş (minutele 28 şi 29), Ördögh Attila (minutele 15) Nagy Tamás (minutele 35) şi Pogăcean  Raul (minutele 40).

Unul dintre jucătorii sosiţi în iarnă la echipa noastră, Tifán Tamás şi-a arătat capacitatea încă din primul minut al jocului, când a reuşit să deschidă scorul.

În două minute, mureșenii s-au văzut conduşi pe tabelă după câteva nesincronizări, însă Tifán a reuşit să egaleze, după ce oaspeţii au trimis de trei ori mingea în bară.

„După nici un minut, oaspeţii din Buzău s-au putut bucura din nou, fiindcă Mieluşoiu i-a adus din nou în avantaj. Antrenorul nostru a îndemnat la calm şi băieţii noştri au început să construiască mai liniştiţi atacurile, au venit şi ocaziile, iar Ördögh a reuşit să egaleze. Am mers la vestiare cu un gol avans, deoarece celălalt nou sosit, Al-Ioani şi-a etalat măiestria, a driblat tot şi a împins mingea în poarta buzoienilor, care au şi obosit spre finalul primei reprize”, se precizează pe pagina CSM.

Potrivit aceleiași surse, în repriza secundă echipa noastră s-a prezentat pe teren mai sigură pe ea, reușind să marcheze mai multe goluri. Mai întâi Tifán a dus avantajul la două goluri, apoi Patrick Cherteş în nici un minut a reuşit o dublă de senzaţie, învingând portarul oaspeţilor de la zero grade.

Goluri importante pentru echipa CSM

În ultimele 10 minute oaspeţii au mai reuşit să puncteze de 4 ori, o dată din acţiune, o dată din lovitură de pedeapsă, şi de două ori din lovitură de penalitate de la 10 metri, dar am replica mureșenilor a venit prin Nagy Tamás, Al-Ioani şi tânărul Pogăcean care au adus o victorie clară.

Cu aceste trei puncte, echipa a reușit să se debaraseze de ultimul loc în clasament, dar mai au mult de lucru pentru a îndeplini obiectivul, si anume rămânerea în prima divizie.

„Aceasta este prima victorie după 6 luni de zile. O muncă foarte grea, dar am spart gheața. După cum am mai spus, nu cred că meritam acest parcurs, dar au venit jucătorii noi cu experiența de care aveam nevoie și și-au revenit și băieții noștri. Am mai avut și în meciul de astăzi ratări, dar am dat totuși 10 goluri și cred că s-au șters toate ratările din trecut. Acesta a fost un meci capital pentru salvarea noastră. Acum moralul lor va fi mai ridicat și suntem pe drumul cel bun. Avem șanse să ne salvăm de la retrogradare și să facem și o figură frumoasă în Cupa României”, a declarat antrenorul Cosmin Gherman.

Unul dintre cei doi jucători noi veniți la echipă, Ion Al-Ioani a declarat la finalul meciului că au venit să ajute tinerii, înfrângerile lor de până acum fiind din cauza blocajelor.

„Această săptămână am muncit foarte bine și astăzi au demonstrat pe teren că putem învinge oice adversar, nu doar Buzăul. Important era să creadă în ei. I-am susținut și împreună am făcut un joc bun. Au avut câteva emoții. Mai avem multe de pus la punct, dar e un început și aveam nevoie de aceste puncte ca de aur”, a declarat sportivul.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: Facebook/ CSM Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE