Se redeschide combinatul chimic Azomureș din Târgu Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1960 Vizualizări

Se redeschide combinatul chimic Azomureș din Târgu Mureș

După aproximativ doi ani de la oprirea totală a producției, din pricina prețurilor foarte mari la gaz, cauzate de războiul din Ucraina, activitatea combinatului chimic Azomureș din Târgu Mureș a fost repornită anul trecut, în 2023, în lunile octombrie și noiembrie, însă, doar la jumătatea din capacitate.

Pentru că se apropie un nou sezon agricol, iar fermierii au nevoie de îngrășăminte, conducerea combinatului a decis repornirea la capacitate maximă a unității începând cu iarna anului 2024, a declarat purtătorul de cuvânt al Azomureș, Ovidiu Maior. „Chiar dacă nu s-au făcut încă pași importanți în politicile, de sprijinire a marii industrii din România, există totuși dialog, există soluții puse pe masă, suntem nerăbdători să vedem cum se concretizează ele. Vom relua producția la jumătate din capacitate, cu o singură instalație de producere a amoniacului și apoi o parte din instalațiile de producere a îngrășămintelor. În funcție de cea ce se întâmplă în piață, de evoluția prețului la gaz și la îngrășăminte, în lunile următoare ar putea fi reluată producția la o capacitate de 100 la sută”, a spus acesta.

Conducerea combinatului Azomureș din municipiul Târgu Mureș a mai anunțat că, din fericire, până acum nu s-au făcut disponibilizări și nu există angajați în șomaj tehnic, potrivit radiomures.ro.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE