Târgumureșenii au, în sfârșit, autobuze! S-a extins numărul liniilor și autobuzelor din oraș Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 977 Vizualizări

Târgumureșenii au, în sfârșit, autobuze! S-a extins numărul liniilor și autobuzelor din oraș

Au apărut autobuze și linii noi în cadrul transportului public din municipiul Târgu Mureș. Începând cu ziua de joi, 1 februarie, transportul în comun din Târgu Mureș s-a extins!

Sosirea noilor autobuze electrice ne permite să răspundem nevoilor populației cu noi servicii, extinzând și mai mult rețeaua de transport public confortabil și eficient”, a transmsi administrația publică a municipiului pe rețelele de socializare.

Astfel, începând de joi, 1 februarie, cetățenii orașului se pot bucura de patru noi rute: liniile 7, 9, 11 și 22. De asemenea, au intrat în serviciu noile autobuze electrice „mai scurte”. Cele de tip BMC-Granton vor circula de acum înainte pe liniile 10 și 43. De asemenea, autobuzele vor circula mai frecvent pe traseul liniei 43, cu o frecvență de 20 de minute în loc de 30 de minute.

Linii noi de transport public în municipiul Târgu Mureș

  • Linia 7, cartierul Mureșeni Sat – conexiunea celor trei cartiere Mureșeni Sat, Dâmbul Pietros, 7 Noiembrie, se va realiza prin Linia 7, care va pleca din Mureșeni Sat oferind posibilitatea de transfer pe str. Gh. Doja cu alte linii de transport circulând în direcția Centru – Spitalul Județean;
  • Linia 9, cartierul Maurer – Linia 9 asigură legătura cartierului Maurer cu zona centrală a municipiului în zona Cardinalul Iuliu Hossu și a Poli 2, continuând spre B-dul 1Decembrie 1918 și zona comercială Shopping City. În prezent cartierul Maurer este deservit parțial de serviciul de transport public, astfel că această linie va crește accesibilitatea cartierului, oferind posibilitatea de transfer cu alte linii de transport în zona Centrală, dar și la capăt de linie Shopping City;
  • Linia 11, cartierul Unirii – Linia 11 deservește conexiunea cartierului Unirii str. Mărului și str. Pomilor cu zona Centrală și zona de nord al orașului. Noua linie vine în ajutorul elevilor și studenților care frecventează cursurile instituțiilor educaționale din această zonă;
  • Linia 22, European Retail Park – Linia 22 este o cursă rapidă între cele două centre comerciale ale municipiului, European Retail Park și Shopping City.

Rutele nou înființate au caracterul unor linii urbane cu circulație permanentă, atât în zilele lucrătoare, cât și în zilele nelucrătoare. În ceea ce privește stațiile, la nivel urban localizarea acestora nu va suferi modificări majore. Aceste suplimentări au fost posibile ca urmare a creşterii bugetului pentru transportul public, a monitorizării pe termen lung a liniilor din oraș, dar şi pe baza analizei solicitărilor venite din partea călătorilor.

Noua rețea și orarul transportului lansate în 2020 sunt apreciate de locuitorii din Târgu Mureș și de cei care aleg transportul local cu autobuzul. Calitatea serviciului este monitorizată și îmbunătățită constant de către municipalitate și Compania de Transport Local SA”, a transmis Compania de Transport Local SA.

Ce spun târgumureșenii despre noile autobuze

Printre cei care se bucură cel mai tare de suplimentarea numărului de autobuze sunt localnicii care fac zilnic naveta dintr-un capăt în celălalt al orașului, fiind nevoiți, în trecut, să aștepte chiar și câte două ore după autobuzul care să îi ducă înspre casă. „Vă dați seama că e un beneficiu pentru toată lumea, dar eu zic că tot noi, navetiștii, ne bucurăm cel mai mult. Sperăm că de acum nu mai trebuie să stăm cu orele să așteptăm în stație după un autobuz care să ne ducă acasă după ziua de lucru”, declară o târgumureșeancă.

Era cazul!”, „Facem în sfârșit ceva bine în orașu ăsta?”, „Mai bine să îți înghețe nasul în autobuz, nu în stație”, „De ani de zile așteptăm un program decent al liniior de autobuz”, sunt doar câteva dintre comentariile târgumureșenilor la aflarea veștii că se extinde numărul autobuzelor din oraș.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Primăria municipiului Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE