Investiție nouă la Kastamonu România Reghin Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3369 Vizualizări

Investiție nouă la Kastamonu România Reghin

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Extinderea instalației de pregătire a adezivului pentru linia de impregnare a hârtiei”, propus a fi amplasat în localitatea Reghin, strada Ierbuș nr. 37, iniţiat de SC Kastamonu România SA Reghin.

”Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției petnru Protecția Mediului Mureş din localitatea Târgu Mureş, strada Podeni nr. 10, în zilele de luni, între orele 9.00 – 15.00, şi marți – vineri, între orele 9.00 – 12.00, şi la sediul titularului de proiect, localitatea Reghin, strada Ierbuș nr. 37, județul Mureș. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Mureş, localitatea Târgu Mureş, strada Podeni nr. 10”, se menționează pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș.

Proiect executat în Fabrica de PAL

Amplasamentul întregului proiect se află în zona de nord-est a municipiului Reghin, în zona industrială a acestuia, pe o suprafață de teren de 287.429 de metri pătrați.

”Proiectul va fi executat în interiorul Fabricii de PAL, amplasat pe latura de est – nord-est a fabricii de PAL Kastamonu România”, se informează în Memoriul Tehnic de prezentare necesar emiterii acordului de mediu.

În același document se arată că proiectul constă în amplasarea în continuarea liniei existente de pregătire a adezivului necesar impregnării hârtiei, pe o lungime de aproximativ 20 de metri liniari, a unor echipamente suplimentare, constând din trei rezervoare de stocare materii prime, o cuvă de amestec cu agitator central, marcarea și amenajarea unui spațiu de depozitare a sacilor cu melamină și a unui sistem de condiționare termică a soluțiilor de adezivi.

”Echipamentele astfel montate permit realizarea adezivului melamino-formaldehidic necesar liniei de impregnare a hârtiei folosită la producerea de PAL melaminat. Transvazarea interfazică a lichidelor se va face cu un sistem de pompe. Amplasarea instalației se va face în hala de producție a hârtiei impregnate, în continuarea liniei de pregătire a adezivului existentă la momentul actual, spațiul necesar amplasării acestuia fiind de aproximativ 200 de metri pătrați”, se precizează în documentul elaborat de către SC MDM Green Partners SRL.

Afaceri de 868 milioane de lei în 2022

Kastamonu România SA desfășoară activități de prelucrare primară a lemnului și productie în cadrul a patru fabrici integrate sub acelasi beneficiar, Kastamonu, și anume: Fabrica de uși denumită Fabrica DoorFrame, Fabrica de cherestea, Fabrica de fețe de uși denumită Fabrica Doorskin și Fabrica de plăci aglomerate din așchii de lemn denumită Fabrica de PAL.

Conform www.listafirme.ro, principalul portal care furnizează informații despre firmele din România, la finalul exercițiului financiar 2022 SC Kastamonu România SA Reghin era deținută în procent de 100% de compania Keas Holding BV din Olanda și a raportat afaceri de 868,5 milioane de lei, pierdere netă de 91,9 milioane de lei și 928 de angajați.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE