Weekend solicitant pentru pompierii mureșeni. 186 de intervenții în doar trei zile Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Weekend solicitant pentru pompierii mureșeni. 186 de intervenții în doar trei zile

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș. Aceștia au fost solicitați la peste 180 de intervenții în perioada 2-5 februarie,

Din data de 02 februarie a.c., până în dimineața zilei de azi, 05 februarie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 186 situații de urgență, dintre care:

  • 2 intervenții de asigurare a măsurilor specifice prevenirii incendiilor în urma producerii unor accidente rutiere;
  • 7 alte situații de urgență, reprezentând deblocări de uși și transport persoane supraponderale;
  • 1 intervenție pirotehnică de identificare, ridicare, transport și depozitare a 53 cartușe infanterie cal. 7,92mm;
  • 176 misiuni medicale SMURD, de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală prespitalicească și transport spre unitățile medicale”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Mureș Georgiana Oltean.

Dintre cele mai relevante misiuni ale pompierilor din această perioadă, amintim:

Sâmbătă, 03 februarie, în jurul orei 11:30, pompierii Punctului de Lucru Sovata au intervenit la un accident rutier produs pe strada Principală, din localitatea Săcădat. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme cu trei pasageri. În urma evenimentului, cele trei persoane implicate au fost preluate urgent de către echipajele medicale alocate la fața locului. În urma evaluării medicale s-a constatat faptul că doar una dintre acestea, o persoană de sex feminin, a suferit leziuni și a fost preluată cu elicopterul SMURD pentru îngrijiri și investigații medicale. Celelalte două persoane implicate au fost transporate cu ambulanțe la U.P.U. Târgu Mureș pentru îngrijiri medicale. S-au asigurat măsuri specifice prevenirii incendiilor.

Duminică, 4 februarie, în jurul orei 17:00, echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureş a intervenit pentru cercetarea, indentificarea, ridicarea și transportarea spre depozitare în vederea distrugerii ulterioare a 53 cartușe infanterie cal. 7,92 mm descoperite în localitatea Adămuș.

De asemenea, având în vedere numărul crescut de incendii izbucnite în această perioadă la nivelul locuințelor și anexelor gospodărești, vă reamintim importanța respectării normelor principale de prevenire a incendiilor, indiferent de locul unde v-ați afla, renunțarea la improvizații și supravegherea îndeaproape a copiilor, pentru a petrece sezonul rece, în continuare, în siguranță”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Mureș.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE