COMUNICAT: ”PNL Luduş, vot de abținere pentru un buget al neputinţei şi eşecului” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

COMUNICAT: ”PNL Luduş, vot de abținere pentru un buget al neputinţei şi eşecului”

Conducerea Partidului Național Liberal Mureș a remis vineri, 9 februarie, un comunicat de presă intitulat ”PNL Luduş, vot de abținere pentru un buget al neputinţei şi eşecului”, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos.

”Consilierii locali ai PNL Luduş s-au abţinut în cadrul şedinţei Consiliului local din data de 8 februarie 2024 de la a vota pentru Bugetul local prezentat de primarul Cristian Ioan Moldovan (PSD), manifestând un vot de abţinere. Motivele care au stat la baza acestei decizii a grupului PNL din Consiliul Local fiind determinate de unele aspecte constatate în ultimii ani privind gestionarea banului public de către administraţia locală executivă luduşeană, reprezentată prin coaliţia locală PSD+UDMR:

1. Neputinţa totală în atragerea şi gestionarea fondurilor europene, amintind ca dovadă corecțiile financiare majore impuse Primăriei de către organismele de monitorizare, cel mai nefericit exemplu fiind corecţia de 4.838.551 lei (un milion de euro) impusă în cadrul proiectului de iluminat public, bani ce vor fi plătiţi din buzunarele luduşenilor, eşecul în implementarea proiectului de modernizare a Casei de cultură, renunţarea la proiectul privind construirea unei creşe noi, tardivitatea excesivă în implementarea proiectului de extindere a Şcolii gimnaziale „Ioan Vlăduţiu”, pentru care au suferit toți copiii, profesorii şi părinţii, neaccesarea totală a Fondului local de peste 3 milioane de euro din PNRR prealocat oraşului Luduş, din care alte oraşe au accesat autobuze verzi. Neaccesarea niciunui program de finanţare europeană pentru sănătate (Spital), deşi au fost şi sunt multe oportunităţi.

2. Creşterea constantă a cheltuielilor de funcţionare conducând la efectuarea serviciilor publice cu costuri extrem de ridicate, transportul local şi salubritatea (componenta locală), administrarea domeniului public fiind realizate pe costuri de milioane de euro (salarii + bunuri şi servicii). La Luduş, cheltuielile de funcţionare depăşind în mod repetat veniturile proprii încasate, o plapumă prea lungă ce asigură “caldură” unei administraţii ineficiente.

3. Lipsa totală a unei viziuni privind dezvoltarea economică şi atragerea investiţiilor private în oraşul Luduş, prin promovarea oportunităţilor maxime ce le putem oferi.

PNL Luduş a votat în ultimii ani, în Consiliul Local al oraşului, proiectele prezentate de executiv, însă implementarea şi gestionarea acestora lasă de dorit, cu costuri importante suportate de toţi.

Administraţia locală executivă PSD+UDMR va încerca, din nou, “reţete” de imagine, prin asfaltări rapide şi spălări cu şampon, însă cu profund iz electoral.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE