Președintele UDMR Târgu Mureș, părere diferită față de reprezentanții AUR Mureș: Comasarea alegerilor este benefică Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

Președintele UDMR Târgu Mureș, părere diferită față de reprezentanții AUR Mureș: Comasarea alegerilor este benefică

Președintele UDMR Târgu Mureș, Kovács Mihály Levente, a susținut, joi, 8 februarie, într-o conferință de presă organizată cu scopul de a discuta despre bugetul local din municipiu, că între beneficiile comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare se regăsește și partea organizatorică, dar și limitarea activității „forțelor politice de extremă dreapta”.

Eu cred că sunt argumente şi pro şi contra pentru a ţine separat sau comasate alegerile. Un lucru este sigur, din perspectivă organizatorică ar fi mult, mult mai uşor. Nici alegătorii nu ar trebui să se ducă de cinci ori la urne, pentru că prezidenţialele se ţin în două tururi. Iar pe de altă parte cred, şi practic susţin acel argument, că din perspectiva comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare forţele politice de extremă dreapta vor avea mai puţine şanse de a fi mai puternice. Tocmai de aceea pichetează aceste partide sediile partidelor din arcul guvernamental, pentru că şi ei ştiu că acest lucru este în dezavantajul lor”, a declarat președintele UDMR Târgu Mureș.

Kovács Mihály Levente consideră că din perspectiva procesului democratic discursul extremist dăunează extrem de mult țării. „Din perspectiva procesului democratic este important ca aceste forţe politice de extremă dreapta să nu aibă un spaţiu politic în care să îşi desfăşoare activitatea, pentru că, practic, aceste iniţiative şi mai ales discursul lor extremist dăunează foarte mult României şi nu numai României, ci întregii Europe. Pentru că acest proces se vede că este pe un trend ascendent nu numai la nivelul României, ci şi, din păcate, la nivelul Uniunii Europene, iar extremismul va naşte doar extremism”, a mai transmis liderul UDMR Târgu Mureș în cadrul conferinței de joi, 8 februarie.

Reprezentanții AUR Mureș, protest împotriva comasării alegerilor

Miercuri, 7 februarie, reprezentanții AUR Mureș au organizat un protest prin care să își exprime dorința de a organiza alegerile într-un mod „echitabil”, spun aceștia. Aceștia acuză „schimbarea regulilor în timpul jocului”, prin comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, decizie cu care reprezentanții AUR Mureș nu sunt de acord. Manifestația de joi a început la Ceasul cu Flori din Piața Trandafirilor din Târgu Mureș. Apoi, organizatorii au anunțat că se îndreaptă spre sediile PSD și PNL Târgu Mureș.

Citește și: Protest AUR în Târgu Mureș

Luni, 5 februarie, după două ore de negocieri în ședința de Coaliție, desfășurată la Palatul Victoriei din capitală, PNL și PSD nu au putut ajunge la un acord în ceea ce privește planul electoral pentru anul 2024. Unicul punct agreat de ambele partide este comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Cu toate acestea, o decizie finală ar putea veni abia luni, 12 februarie.

Lorena PINTILIE

Sursa foto: Facebook – Kovács Mihály Levente

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE