Home / Business / Industria mureșeană, prăbușire în statistici

Industria mureșeană, prăbușire în statistici

Distribuie

Industria judeţului Mureş, a înregistrat în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2023 o evoluţie nefavorabilă în raport cu aceeaşi perioadă a anului precedent, a anunțat, recent, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Direcției Județene de Statistică Mureș.

”În această perioadă, indicele producţiei industriale a fost de 79,1%, înregistrând o scădere de 20,9% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior”, se menționează în comunicat.

În ceea ce privește cifra de afaceri din industrie realizată de agenţii economici din judeţ în perioada de referință, autorii statisticilor au reliefat faptul că ”atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă” aceasta ”a înregistrat o scădere cu 9,0% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior.”

Reprezentanții Direcției Județene de Statistică Mureș au mai informat că în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2023 comerţul exterior realizat de agenţii economici din judeţ s-a concretizat în exporturi în valoare de 1.117.744.000 de euro şi importuri de 1.757.483.000 de euro.

”Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2022, valoarea mărfurilor exportate a crescut cu 5,0% (plus 53.324.000 de euro), iar valoarea importurilor a scăzut cu 21,5% (minus 480.895.000 de euro). Deficitul comercial în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2023 a fost de 639.739.000 de euro. În perioada corespunzătoare a anului anterior soldul balanţei de comerţ exterior a fost negativ, în aceeaşi perioadă înregistrându-se un deficit de 1.173.958.000 de euro”, se precizează în comunicat.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Alegeri în Organizația PSD Iclănzel

Distribuie Organizația Partidului Social Democrat (PSD) din comuna Iclănzel și-a ales, în urmă cu câteva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.