70% din bugetul comunei Corunca axat pe dezvoltare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

70% din bugetul comunei Corunca axat pe dezvoltare

Aleșii locali ai comunei Corunca au aprobat luni, 12 februarie, cu majoritate de voturi, bugetul localității pentru anul 2024. Acesta are prevăzută la partea de venituri suma de 26.491.000 de lei și la partea de cheltuieli suma de 44.892.000 de lei, cu un deficit de 18.401.000 de lei care, asigură conducerea Primăriei Comunei Corunca, ”va fi acoperit din excedentul anilor precedenți.” În ceea ce privește cheltuielile, acestea sunt defalcate în două secțiuni importante, cea de funcționare, în cuantum de 13.141.000 de lei (29,3%), și cea de dezvoltare, în valoare de 31.751.000 de lei (70,7%).

Detalii despre buget

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, document întocmit de către Takács Szabolcs István, primarul comunei Corunca, veniturile proprii prognozate pentru anul 2024 ”au fost fundamentate la nivelul realizărilor din cursul anului 2023”, iar cheltuielile bugetului local pentru acest an ”sunt fundamentate, dimensionate și repartizate pe destinații, respectiv pe acțiuni, activități, programe, proiecte, obiective” și se efectuează ”în concordanță cu atribuțiile care-i revin autorității publice locale, cu prioritățile stabilite de acestea în vederea funcționării și în interesul colectivităților locale.”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, primarul comunei Corunca a dezvăluit care este principala prioritate a acestui an pentru instituția pe care o conduce: ”Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” să reușim să finalizăm proiectul apei și canalizării la casele înșiruite din zona Substejăriș. Acolo există ceva, dar nu e funcțional. În zonă locuiesc foarte mulți cetățeni și investiția aceasta este foarte importantă pentru ei. Ulterior, am depus un proiect tot pentru zona respectivă, pentru asfaltare, de un milion de euro. Așteptăm să primim răspunsul, dacă proiectul este sau nu câștigător.”

Totodată, Takács Szabolcs István a mai adăugat următoarele: ”În ultima perioadă, proiectele nu sunt 100% finanțate din bugetul de stat sau din alte surse, acum în general se merge cu 40% la 60%. Și la Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” trebuie să contribuim din bugetul propriu contribuție proprie. Avem proiecte pentru școală, unul pentru dotări cu calculatoare și unul pentru eficientizarea energetică a clădirii. Proiectele sunt câștigate, au și început deja, avem contracte de finanțare semnat. Contribuim și noi și ne dorim să le ducem cu bine la bun sfârșit.”

Referindu-se la deficitul bugetar estimat pentru acest an, primarul comunei Corunca a făcut următoarea precizare: ”Nu suntem pe minus, nu avem datorii per ansamblu, astfel încât probleme nu sunt în realizarea investițiilor și a planurilor noastre.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE