Home / Slider / AJPIS Mureș a făcut primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune

AJPIS Mureș a făcut primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune

Distribuie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și AJPIS Mureș, a început plata pentru beneficiarii de Venit Minim de Incluziune (VMI) care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024. Numărul de beneficiari de venit minim de incluziune (familii și persoane singure) este de 12.145, însemnând 8.140 de dosare înregistrate în ianuarie 2024 în baza de date a AJPIS Mureș. Suma totală plătită acestor beneficiari este de 6.017.233 de lei.

Potrivit calendarului plăților pentru beneficiarii înregistrați până acum (familii și persoane singure), pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card, iar în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii.

VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF). Măsurile adoptate prin această lege fac parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), capitolul 13 ”Reforme sociale” jalonul 384, având scopul de a reduce sărăcia în rândul persoanelor vulnerabile, totodată diminuând sarcinile administrative pentru administrația locală și beneficiari, potrivit informațiilor furnizate de Răduț Viorel Cristian, director executiv AJPIS Mureș.

209.856 este numărul de beneficiari de Venit Minim de Incluziune (familii și persoane singure), înregistrați în ianuarie 2024 în baza de date a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Suma totală care a fost plătită este de 132.918.895 de lei.

 

De asemenea, verificati

Lupte: CSS Târgu Mureș pe locul IV în clasamentul pe cluburi

Distribuie În weekend-ul tocmai încheiat (13-14 aprilie), Călărașiul a fost gazda unei competiții sportive foarte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.