Schimb de replici depre bugetul municipiului în ședința de îndată a CL Târgu Mureș Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 816 Vizualizări

Schimb de replici depre bugetul municipiului în ședința de îndată a CL Târgu Mureș

La secțiunea diverse a ședinței de îndată a Consiliului Local Târgu Mureș, din 21 februarie, Horea Șarlea (PNL) și-a manifestat intenția de a-și susține din nou amendamentele pentru bugetul local.

„Înțeleg că intră din nou în discuție bugetul municipiului, pentru că au fost introduse niște cheltuieli, care, să nu zic că sunt ilegale, dar nu se putea efectua pentru că există o lege care interzice efectuarea acelor cheltuieli. Așa că, vă rog să luați în considerare faptul că o să propun din nou amendamentele acelea, pe care le-am propus la cealaltă ședință, prin care încercăm să aducem fonduri europene, din nou, și mai departe pentru municipiu”, a spus Horea Șarlea, consilier local PNL.

„Cred că sunteți conștienți că acel coridor de mobilitate, cum este denumit, Tudor – Centru – 7 noiembrie, nu se va putea realiza prin aceste fonduri europene pe care le avem disponibile. Așa că trebuie să alegem alte proiecte pentru care să accesăm acei bani din fonduri europene”, a mai susținut consilierul local PNL.

„Am senzația că au interpretat ceva greșit”

„Evident, dacă se va discuta din nou bugetul. Am primit o notificare de la Prefectură, dar am senzația că au interpretat ceva greșit”, a fost replica președintelui de ședință, Kelemen Atilla Marton, consilier local din partea UDMR.

Bugetul, atacat de prefect

Bugetul Municipiului Târgu Mureș, pentru anul 2024, a fost adoptat în ședința extraordinară din 8 februarie. Adoptarea bugetului a fost susținută de consilierii locali din partea UDMR și Pro România.

În timpul dezbaterii din plen, Horea Șarlea propusese amendamente referitoare la construcția podului peste râul Mureș, în zona Unirii – Aleea Carpați, și pentru amenajarea unor zone de agrement. Amendamentele au fost respinse.

Apoi, Instituția Prefectului Județului Mureș, condusă de Ciprian Dobre (PNL), a notificat Primăria Municipiului Târgu Mureș privind posibile nereguli în întocmirea bugetului local. „Instituția Prefectului solicită reanalizarea de urgență a actului administrativ sub aspectul dispozițiilor legale incidente și supunerea la dezbatere în Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș a modificărilor care se impun”, a anunțat miercuri, 14 februarie, Cancelaria Prefectului Județului Mureș.

Prefectura are atribuții privind verificarea legalităţii actelor administrative. Astfel, Instituția Prefectului consideră că bugetul ar putea conține achiziții care contravin prevederilor ordonanțelor de urgență ale guvernului României, privind reducerea cheltuielilor publice.

Poziția lui Soós Zoltán

„Până acum, prefectura a oferit mereu motive pentru care nu contrasemnează o decizie sau alta. Dar acum suntem întrebați, dacă suntem siguri că nu am greșit? Acest lucru este fără precedent în viața orașului. Există o campanie, iar prefectul folosește toate mijloacele pentru a se asigura că Târgu Mureșul nu are buget, sau doar mai târziu. Poate că scopul este să putem continua cu întârziere investițiile”, a declarat în 14 februarie, pentru Székelyhon.ro, Soós Zoltán, primarul Municipiului Târgu Mureș.

„Soós Zoltán a mai spus că a primit răspuns de la angajații primăriei care se ocupă de investiții că toate articolele incluse în buget sunt legale și permise”, se mai preciza în articolul publicat pe site-ul Székelyhon.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE