Home / Sanatate / VIDEO-FOTOREPORTAJ: ”Artă în sănătate”, la Clinica ELITEMED din Târgu Mureș

VIDEO-FOTOREPORTAJ: ”Artă în sănătate”, la Clinica ELITEMED din Târgu Mureș

Distribuie

Oferta serviciilor medicale de calitate superioară de la nivelul județului Mureș s-a îmbogățit începând de marți, 20 februarie, prin inaugurarea Clinicii ELITEMED din Târgu Mureș. Situată în pitoreasca zonă a Platoului Cornești din municipiul reședință de județ, Clinica ELITEMED deține o echipă pluridisciplinară de valoare ce își propune să ofere cele mai avansate tratamente medicale, personalizate în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient, într-un spațiu elegant care garantează o experiență medicală premium.

Servicii premium, într-un ”sanctuar al sănătății”

Managerul noii clinici, ELITEMED, a subliniat angajamentul clinicii de a oferi servicii de calitate superioară, concentrându-se pe experiențe medicale pluridisciplinare și complexe. Dr. Iulia Bârsan a exprimat viziunea ELITEMED ca fiind ”o clinică multidisciplinară care se ocupă de investigații și intervenții complexe”, cu o misiune clară de a furniza servicii medicale la cele mai înalte standarde pentru toți pacienții.

Conceptul cheie al ELITEMED este acela de a crea un ”sanctuar al sănătății”, luând în considerare influența mediului asupra stării pacienților. Fiecare detaliu al spațiului clinic a fost meticulos conceput pentru a oferi o experiență premium, de la designul interior sofisticat până la operele de artă atent selectate care împodobesc pereții. Dr. Iulia Bârsan a subliniat că acest efort se îndreaptă către crearea unui mediu în care fiecare vizită să fie o experiență plăcută și reconfortantă.

Remarcabil este conceptul inedit de ”artă în sănătate”, reflectat în majoritatea operelor de artă din clinică, care au legătură cu corpul uman și anatomia umană, aducând o dimensiune artistică și educativă în spațiul medical.

Ofertă bogată de specialități medicale

Clinica ELITEMED propune pacienților un portofoliu bogat de specialități medicale și servicii medicale, cum ar fi: Dermatologie, Chirurgie Plastică,  Endocrinologie și Pneumologie, Nefrologie, Ortopedie, Psihiatrie, Neurologie, Oncologie, Epidemiologie și Medicină de călătorie, Comisie oncologică multidisciplinară, Anatomie patologică și Terapii intravenoase.


Cabinet de medicină de călătorie

În premieră pentru piața servicilor medicale mureșene, în incinta Clinicii ELITEMED funcționează un Cabinet de medicină de călătorie.

”Aici, medicul epidemiolog consultă atât la plecarea cât și la întoarcerea dintr-o călătorie mai lungă sau mai scurtă într-un areal diferit decât cel de domiciliu și asigură prevenția împotriva bolilor tropicale sau cu risc din țara de destinție prin vaccinare atunci când un vaccin este disponibil, dar și prin alte măsuri profilactice. Practic, medicina de călătorie presupune atât vaccinare pentru țările care solicită carnet de vaccinare dar și măsuri profilactice și consiliere la întoarcerea în țară în cazul apariției simptomelor”, a arătat Dr. Iulia Bârsan.

Terapii intravenoase

Tot la capitolul premiere pentru județul Mureș, amintim și cabinetul în care se realizează terapii intravenoase cu vitamine, antioxidanți, dar și cu NAD care se spune că este “coenzima sănătății și a tinereții.”

”În acest cabinet efectuăm tratamente cu antioxidanți, cu vitamine și cu NAD – the ”ultime antiaging protocol” cu efect de reversare a vârstei biologice, de ameliorare a statusului inflamator, de îmbunătățire per total a capacității congnutive.

”În momentul de față dispunem de zece tipuri de terapii intravenoase venite să acopere o varietate cât mai largă de nevoi, bineînțeles cu  posibilitatea de extindere în funcție de cerințele pacienților: Performance, Summer body, Beauty Glow, Wellness, Detox, Hangover, Stress Relief, Iron Boots, Imunity, Imunity + și NAD”, a explicat Dr. Iulia Bârsan.

Examen extemporaneu și chirurgie Mohs

Un alt serviciu unicat pentru sectorul medical privat din județul Mureș îl reprezintă posibilitatea efectuării examenului extemporaneu și a chirurgiei Mohs în Laboratorul de anatomie patologică, cu ajutorul aparatului criotom.

”În cadrul laboratorului se poate efectua examenul extemporaneu și  chirurgia Mohs, ceea ce presupune excizia formațiunilor tumorale cu analiză microscopică imediată și stabilirea unui diagnostic de malignitate sau benignitate. Acest lucru este posibil datorită existenței aparatului Criotom, care ne permite obținerea unei lame histologice din țesut proaspăt într-un timp foarte scurt, de ordinul minutelor. Astfel, stabilirea unui diagnostic rapid este fundamentală atât pentru pacient, cât și pentru chirurg. Acest serviciu este unicat pentru sectorul medical privat din județ”, a subliniat Dr. Iulia Bârsan.

Comisie oncologică multidisciplinară

Comisia oncologică multidisciplinară sau Tumor board este obligatorie pentru tratarea corectă a cancerului și este formată dintr-o echipă din care fac parte: oncolog, chirurg, radioterapeut, imagist si patolog.

Brain mapping sau qEEG

Electroencefalografia Cantitativă (qEEG) este o tehnică utilizată în cartografierea creierului, care implică analiza cantitativă a activității electrice a creierului. QEEG este adesea folosit pentru a ajuta la diagnosticarea și tratarea diverselor condiții neurologice și psihologice..

Neurofeedback-ul a fost cercetat ca o intervenție terapeutică potențială pentru diverse condiții: ADHD, tulburări din spectru autist, depresie, etc.

Adresa Clinicii ELITEMED este Târgu Mureș, strada Aluniș nr. 48, iar informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0755-122.218 sau la adresa de e-mail office@elitemed.ro.

Text: Alex TOTH, Diana CĂRBUREAN

Foto: Atti MĂSLINE

Video: DIANA CĂRBUREAN

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.