Ce proiecte sunt pe ordinea de zi a ședinței CL Târgu Mureș. Desființare Direcția „Weekend”, PUZ-uri și spații de închiriat la ZOO Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 3311 Vizualizări

Ce proiecte sunt pe ordinea de zi a ședinței CL Târgu Mureș. Desființare Direcția „Weekend”, PUZ-uri și spații de închiriat la ZOO

Ședința ordinară a Consiliului Local Târgu Mureș, din această lună, se va desfășura joi, 29 februarie, de la ora 14:00. Pe ordinea de zi a ședinței, potrivit convocatorului publicat pe site-ul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, sunt 28 de proiecte de hotărâre.

Lista proiectelor de HCL, de pe ordinea de zi a ședinței din 29 februarie

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal- reconversie zonă funcțională din ”L1” în ”CM2z”, stabilire reglementări pentru construire centru medical și locuințe pentru medici” cu regulamentul local de urbanism aferent, str. Făget fnr.Iniţiator: SC ”MEDICINE CENTER” SRL 

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal- desfiinţare parţială construcţie existentă şi stabilire reglementări pentru construire clădire locuinţe colective şi servicii, amenajare acces auto şi parcări, branşamente la utilităţi cu regulamentul local de urbanism aferent str. Predeal nr. 66/D Iniţiator: IONIȚĂ CĂTĂLIN. 

3. Proiect de hotărâre privind demararea procedurii de achiziționare a imobilului situat în Târgu Mureș, str. Piața Trandafirilor, nr. 49, spațiul 5. 

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții  ,,Prelungire strada Gheorghe Marinescu până la strada Stejarului”. 

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul  „EXTINDERE ȘI MODERNIZARE  ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7, CORP. Aˮ 

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea calendarului procesului de bugetare participativă pentru exercițiul bugetar aferent anului 2024  la nivelul Municipiului Târgu Mureș. 

7. Proiect de hotărâre privind  concesionarea directă a terenului în suprafață de 2,30  mp situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, B-dul 1 Decembrie 1918 nr.86/E, ap.1, către POP SIMION-ADRIAN și soția POP MARIA 

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii unor contracte de închiriere/comodat pentru spațiile cu altă destinație decât aceea de locuințe și repartizarea unui spațiu aflat în proprietatea municipalității și administrat de S.C. LOCATIV S.A 

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 29 mp din Târgu Mureș, situat în str. Băneasa nr. 2 de la FLM IMOB SRL și trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș. 

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 20 mp din Târgu Mureș, situat în str. Remetea nr. 95 R de la proprietarul Cormoș Aurelian Claudiu și trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș. 

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat  al Municipiului Târgu Mureș a terenului  în suprafață  de 23 mp din Târgu Mureş, situat în str. Remetea nr. 95 P și  trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș. 

12. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 119.5  mp situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, str. Mihai Viteazu nr. 31, către ROINVEST LANDSTORE SRL. 

13. Proiect de hotărâre privind închirierea  prin licitație publică, a unui număr de 7  locații aparținând domeniului public al Municipiului Târgu Mureș, fiind înscris în CF nr. 126668 (nr. CF vechi: 9038/N/LXVI) având valoare de inventar 2.237.022,30 lei, destinate amplasării de construcţii provizorii din lemn (construcții modulare, containere acoperite pe exterior cu lemn / lambriu lemn), pentru activități comerciale la Grădina Zoologică aprobarea documentației de atribuire, aprobarea componenței comisiei de evaluare şi membrii supleanți 

14. Proiect de hotărâre privind  modificarea art.1 din HCL nr. 317 din 31 august 2023, privind aprobarea bugetului total estimativ al proiectului ”Renovarea energetică moderată  a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Târgu Mureș LOT II” în cadrul P.N.R.R. Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale. 

15. Proiect de hotărâre privind  aprobarea termenului–limită de depunere a solicitărilor de finanțare nerambursabilă (de la bugetul local) a proiectelor de și pentru tineret, pentru anul 2024. 

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al  SC „Transport Local” SA Târgu Mureș” pe anul 2024. 

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2024 al S.C. Locativ S.A. Târgu Mureş.  

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2024 al  SC Administrator Imobile si Piețe SRL Târgu Mureş, conform anexelor nr. 1-6 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre. 

19. Proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației,  prin Compania Națională de Investiții ” proiect tip- Construire creșă mare, str. Milcovului, nr.1-5, Municipiul Târgu Mureș, județul Mureș, a terenului înscris in CF nr.144912, Târgu Mureș, nr.topo 144912 în suprafață de 6552 np din suprafața totală de 6736 mp 

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat  al Municipiului Târgu Mureș a terenului  în suprafață  de 27 mp din Târgu Mureş, situat în str. Constandin Hagi Stoian și  trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș 

21. Proiect de hotărâre privind împuternicirea Primarului Municipiului Târgu Mureș să reprezinte în justiție Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș în cadrul dosarului nr. 1108/102/2023 

22. Proiect de hotărâre privind prelungirea Contractului de închiriere nr. 177/12.08.2015, încheiat între Municipiul Târgu Mureș și S.C. Orange România S.A., cu scopul amplasării unei stații de telefonie mobilă 

23. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei 1 la H.C.L. nr. 29 din 27 ianuarie 2022, de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, pentru obiectivul „SF  mansardare Grădinița PP Lumea Copiilor” 

24. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 1 din Hotărârea Consiliului local municipal nr.  267/2022 privind acordarea sporului de 15% pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă asistenților personali și îngrijitorilor la domiciliu ai persoanelor vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș. 

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea unui schimb de imobile între Municipiul Târgu Mureș și ASTOR COM S.R.L., în vederea realizării obiectivului de investiții ”Prelungire str. Mureșeni”. 

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei (Regulament/Ghidul solicitantului) acordării finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al municipiului Târgu Mureş pentru proiecte culturale. 

27. Proiect de hotărâre privind reorganizarea, prin preluarea Direcției Complexul de Agrement Weekend, ca urmare a desființării acestei Direcții, schimbarea denumirii Centrului de Cultură și Artă, în Centrul de Cultură, Artă și Agrement Târgu Mureș și modificarea corespunzătoare a structurii organizatorice, aprobarea organigramei, a numărului de personal și a statului de funcții. 

Vezi și: Direcție desființată. Complexul Weekend preluat de Centrul de Cultură și Artă, proiect de hotărâre

28. Proiect de hotărâre privind menținerea și preluarea de către Centrul de Cultură, Artă și Agrement Târgu Mureș a cuantumului taxelor aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 383/23.11.2023 și prin Hotărârea Consiliului Local nr. 390/23.11.2023  

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE