Home / Administratie / CFR, mega-investiție de 17,3 milioane de euro pe ruta Toplița – Stânceni

CFR, mega-investiție de 17,3 milioane de euro pe ruta Toplița – Stânceni

Distribuie

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA – Sucursala Regională CF Brașov a demarat, în data de 26 februarie 2024, o licitație estimată la valoarea de 84.832.065 de lei (aproximativ 17,3 milioane de euro), fără TVA, pentru obiectivul de investiție “Reparaţii linia CF 400 Topliţa – Stânceni (de la km. 183+954 la km. 192+945) inclusiv liniile 2, III, 4 şi aparatele de cale nr. 1, 3, 9, 5/7, 2, 8, 14 şi 4/6 din stația Topliţa”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit informațiilor furnizate în Caietul de sarcini al licitației, soluțiile tehnice proiectate sunt stabilite pentru liniile de cale ferată 2, 3, 4 și 5 și aparatele de cale aferente acestora din capetele stației Toplița, precum și pentru linia curentă Toplița – Stânceni.

În același document, se mai menționează că investiția își propune ”readucerea vitezei de circulație a trenurilor la vitezele de proiectare inițiale și chiar creșterea acesteia cu 10 kilometri/oră”, precum și ”eliminarea deficiențelor constatate la suprastructura căii ferate pe zona stației Toplița și pe linia curentă Toplița – Stânceni, până la schimbătorul de cale numărul 1 din halta de mișcare Stânceni”, dar și readucerea podețelor de la kilometrul 185+412, 185+560 și 186+092 ”la parametrii de siguranță pentru exploatare.”

Totodată, investiția prevede și construirea unui peron suplimentar în stația Toplița, înlocuirea rețelei exterioare de cabluri ELF, înlocuirea corpurilor de iluminat defecte cu unele mai performante, dotarea stației Toplița cu instalație CDS (separatoare LC acționate de la distanță) și amenajarea trecerilor la nivel de la kilometrul 188+081 și 189+139 și a drumurilor pe zonele acestor treceri la nivel.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 2 aprilie 2024, iar durata contractului va fi de 17 luni, la care se adaugă patru luni calendaristice pentru fiecare an calendaristic (dacă este cazul), pentru întreruperea lucrărilor pe timp friguros.

Alex TOTH

Foto: https://www.freepik.com/

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.