Radu Bălaș, candidatul POL, la funcția de primar al Târgu Mureșului. „Nu între români vs. maghiari, ci între competență vs. incompetență” Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 547 Vizualizări

Radu Bălaș, candidatul POL, la funcția de primar al Târgu Mureșului. „Nu între români vs. maghiari, ci între competență vs. incompetență”

Radu Bălaș, fost consilier local, scriitor și antreprenor, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș, din partea POL. Partidul Oamenilor Liberi a organizat anunțarea publică a candidaturii în cartierul Unirii, pe strada Plopilor. Evenimentul a avut loc în 4 martie, de la ora 11:00.

„Cred că am ajuns la experiența de viața necesară pentru a îndeplini o asemenea funcție și mai cu seamă la o experiență în administrația publică locală. Revin după doi ani de pauză din viața publică pentru că văd că în Târgu Mureș, lucrurile nu merg în direcția bună. Am fost consilier local timp de șase ani și unii au spus că am fost cel mai bun consilier local din România. În 6 ani de mandat, am inițiat 40 de hotărâri de consiliu local”, a declarat Radu Bălaș. Fostul consilier local a precizat că 30 dintre HCL-urile inițiate au fost adoptate. 

Competenți vs. incompetenți, nu români vs. maghiari

„Sunt împreună cu colegii mei, români și maghiari deopotrivă, pentru a demonstra încă o dată că Partidul Oamenilor Liberi continuă să fie un creuzet în care se lucrează împreună pentru mai binele orașului Târgu Mureș. Dezavuez și critic în continuare împărțirea, întotdeauna în Târgu Mureș, a alegerilor locale în români vs. maghiari. Cred că, de acum încolo, adversitatea sau dezbaterea trebuie să fie între competenți și incompetenți. Nu între români vs. maghiari, ci între competență vs. incompetență”, susține Radu Bălaș, candidatul POL la funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș.

Radu Bălaș a explicat motivul de a-și anunța candidatura în cartierul Unirii, pe strada Plopilor. „De 4 ani încerc să mut acest gard de aici, astfel încât cetățeniii să se poată plimba prin această pădurice. Să nu fie un teritoriu îngrădit. (…) Trebuie mutat un gard și cosită puțin iarba. Ulterior se pot face 2-3 alei, trei băncuțe, 4 stâlpi de iluminat și câteva coșuri de gunoi, pentru ca cetățenii să poată să se bucure de aer curat. De câțiva ani, terenul este în proprietatea primăriei, trebuie doar mutat acest gard.”

Priorități 

Întrebat despre prioritățile pe care le are ca „viitor primar”, Radu Bălaș a spus că primul lucru pe care l-ar face este să-l cheme în biroul primarului pe directorul economic. „Să vedem ce bani mai sunt în buget, ce a mai rămas și pe urmă vedem prioritățile. Sigur: traficul, infrastructura, școlile și eliminarea dublei măsuri – acestea vor fi principalele priorități.” 

„Reîntoarcerea parcărilor la oraș. Până am depus eu această Hotărâre de Consiliu Local, Primăria Târgu Mureș încasa de la o firmă privată 500.000 de lei pe an. Acum, se încasează 3-4 milioane de lei pe an”, a răspuns candidatului POL la primărie, la o întrebare despre proiectele inițiate în calitate de consilier local. Apoi, a mai oferit câteva exemple.

Promisiuni

„Nu mai vreau amatorism. Să zicem 5 proiecte, cum salvăm… Nu așa se face administrație locală. Pot să anunț acuma primul proiecte al meu – orice pot să zic. Orice să mint, orice să promit. Eu nu mai vreau în Târgu Mureș asemenea campanie electorală. Să zicem lucruri, Vreau să facem lucruri”, a susținut Radu Bălaș. 

Colaborare cu angajații din primărie și cu consilierii locali

În privința echipei și a colaborării cu Consilul Local, Radu Bălaș mizează pe impresia pe care a lăsat-o în perioada cât a fost consilier local. „Când am plecat, toți au avut cuvinte de laudă la adresa mea. Aceste cuvinte de laudă, probabil nu le-au făcut ei gratuit. Faptul că atât angajații primăriei, cât și consilierii locali m-au apreciat și mi-au apreciat activitatea este consecința a ceea ce sunt eu de fapt – a felului meu de a fi, a felului de a mă comporta, a felului de a face lucruri și de a rezolva probleme.”

„Sunt ferm convins că voi colabora extraordinar de bine cu angajații primăriei și cu consilierii locali. Nu cred că va fi o situație în care să mă plâng că membrii consiliului local nu sunt alături de mine, că îmi îngroapă nu știu ce proiecte mărețe și așa mai departe”, a declarat Radu Bălaș. „Am capacitatea necesară de a media și de a vorbi frumos cu cine trebuie și mai dur cu cine trebuie, dacă trebuie asta.”

Dan Mașca, pe unul dintre primele locuri pe listă

Dan Mașca a declarat că va ocupa unul dintre primele locuri de pe lista POL pentru Consiliul Local Târgu Mureș. „Cu siguranță, față de candidaturile anterioare, când am decis să fiu pe loc mai în spate. Inclusiv refuzul actual de a mai intra în Consiliul Local, având în vedere decizia de întârziată a lui Pápai László de a se retrage și nu conform strategiei de a pleca mai spre finalul anului 2023 – să fie timp suficient ca să faci o minimă politică în Consiliul Local. Comasarea acestor alegeri, în iunie, pentru o mișcare formată din câțiva membri, care se autofinanțează, în situația economică nu foarte roză și urmare a pandemiei și post-pandemie, a făcut să las un coleg, ANdrei Chebuțiu, care dorește să facă experiență (în Consiliul Local Târgu Mureș, n.r.). Subsemnatul și alți colegi ne vom putea concentra mult mai mult pentru a putea face din nou pragul de 5%”, a declarat Dan Mașca, om de afaceri, unul dintre fondatorii POL. 

„Doresc să menționez că Tatár Lehel, care a fost ales local (consiler local, în CL Târgu Mureș n.r.) este cu noi în echipă. Győrfi Julia (fost consilier local n.r.) va fi și ea pe listă, ne susține este cu noi în echipă, iar aici suntem 4 dintre cei 5 fondatori ai POL”, a adăugat Dan Mașca. „Cetățenii vor avea, din nou, posibilitatea să aleagă altceva”, a subliniat acesta. „Vom continua să fim o alternativă la marile partide și bogatele partide din România”, a spus și Radu Bălaș, candidat la funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE