Cornuri mucegăite într-o școală din Târgu Mureș? CJ sesizat de Soós Zoltán : „Nu vom permite nimănui să pună în pericol sănătatea copiilor noştri” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 897 Vizualizări

Cornuri mucegăite într-o școală din Târgu Mureș? CJ sesizat de Soós Zoltán : „Nu vom permite nimănui să pună în pericol sănătatea copiilor noştri”

Consiliul Județean Mureș (CJ) a anunțat, luni, 4 martie, că au început verificările, după sesizarea primită din partea primarului municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, în care se arată că elevii unei școli din oraș au primit cornuri mucegăite, în cadrul programului „Laptele și cornul”.

Astăzi au fost livrate astfel de cornuri (mucegăite) într-o şcoală din Târgu Mureş. Deoarece Consiliul Judeţean Mureş încheie contracte pentru serviciile de catering şcolar, am semnalat imediat problema Preşedintelui Consiliului Judeţean şi am solicitat iniţierea unei anchete imediate, iar, dacă este necesar, rezilierea contractului cu firma responsabilă. Nu vom permite nimănui să pună în pericol sănătatea copiilor noştri”, a publicat luni, 4 martie, Soós Zoltán pe pagina sa de Facebook.

Incidentul scandalos raportat de edilul municipiului Târgu Mureș a fost preluat de președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, care a reacționat public la câteva ore de la publicarea postării pe pagina primarului și a anunțat că deja au început verificările în cazul dat. Acesta a informat, de asemenea, că unitățile de învățământ care se confruntă cu această problemă trebuie să returneze produsele stricate și/sau mucegăite și, în niciun caz, să nu fie distribuite mai departe copiilor.

Astăzi (luni, 4 martie), am fost informaţi asupra faptului că la o şcoală din Târgu Mureş copiii au primit cornuri de o calitate necorespunzătoare. Considerăm că acest lucru este inacceptabil, iar instituţia noastră a demarat de îndată o verificare a circumstanţelor cauzei pentru a clarifica această întâmplare. Reamintim că instituţiile de învăţământ au datoria de a returna produsele stricate şi mucegăite şi de a nu le distribui copiilor. Părinţii sunt rugaţi să semnaleze astfel de cazuri firmei în cauză, Autorităţii Sanitar Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi, în orice caz, Consiliului Judeţean Mureş la adresa cjmures@cjmures.ro”, a afirmat Péter Ferenc, tot printr-o postare pe Facebook.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Soós Zoltán

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE