ISU Mureș: Săptămâna Protecției Civile a fost un real succes Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

ISU Mureș: Săptămâna Protecției Civile a fost un real succes

Pompierii din cadrul tuturor detașamentelor ale Inspectoratului pentru SITUAȚII DE Urgență „Horea” al județului Mureș au desfășurat numeroase activități dedicate aniversării a 91 de ani de la înființarea Protecției Civile din România. Astfel, în perioada 26 februarie-4 martie, salvatorii au derulat mai multe activități cu scopul de a dezvolta comportamentul preventiv al locuitorilor din întreg județul Mureș.

În perioada 26 februarie-4 martie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș a desfășurat mai multe activități dedicate sărbătoririi a 91 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. Scopul acestora a fost acela de a dezvolta comportamentul preventiv al cetățenilor în diferite situații de urgență”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, locotenent Alexandra Călușeri.

Activități de informare și prevenire a cetățenilor

Subunitățile de intervenție ale inspectoratului și-au deschis porţile, în cadrul acţiunii „Ziua Porţilor Deschise”, în cadrul cărora au avut loc exerciții de evacuare în caz de cutremur și lecții de informare preventivă la unitățile de învățământ superior din județ, ocazie cu care au fost prezentate modurile corecte de acțiune înainte, pe timpul și după producerea unui seism, dar și tehnicile de acordarea a primului ajutor. La aceste exerciții au participat studenții, cadrele didactice și personalul auxiliar, coordonați de colegii noștri din cadrul Inspecției de Prevenire.

De asemenea, serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul localităţilor din județul Mureș au desfăşurat activităţi preventive şi exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comuntăţii din care fac parte. Totodată, aceștia au fost angrenați în distribuirea materialelor din cadrul campaniilor naționale de informare preventivă.

Totodată, au fost constituite puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă în zonele cu aflux ridicat de persoane și s-a pus în aplicare un exercițiu național de alarmare publică denumir „Miercurea Alarmelor”, pe data de 28 februarie, care a avut drept scop antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, verificarea funcţionării sistemului de alarmare şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Citește și: Atenție, mureșeni! ISU Mureș testează, miercuri, sistemul de alarmare a populației. Vezi când se vor porni sirenele

Printre altele, pompierii s-au ocupat de înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea, toate acestea realizându-se în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. În data de 3 martie 2024, s-au desfășurat inclusiv activități de informare preventivă la obiectivele de cult.

Educarea populației, un punct important pe lista pompierilor mureșeni

În speranța că acțiunile desfășurate în cadrul Săptămânii Protecției Civile au avut impact simțitor asupra unui număr cât mai mare de cetățeni, vom continua să desfășurăm activități de informare preventivă oferite publicului larg și pe parcursul desfășurării altor campanii derulate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și partenerii acestuia”, mai transmite reprezentantul ISU Mureș.

Obiectivul nostru a fost să asigurăm educarea populației pentru cunoașterea diferitelor tipuri de riscuri, a măsurilor preventive și a comportamentului ce trebuie adoptat, în cazul producerii unor situații reale. Fiecare cetățean are datoria de a cunoaște modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență, atât pentru protecția propriei persoane, dar și a celor din jur. Nu în ultimul rând, reamintim faptul că în data de 01 martie, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost la lansată platforma națională pentru pregătirea cetățenilor, cu o funcție nouă, bazată pe inteligența artificială, și care răspunde întrebărilor pe linie de situații de urgență: https://fiipregatit.ro/”, a încheiat locotenent Alexandra Călușeri.

(L.P.)

Sursa foto: igsu.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE