Tentativă de mituire a unui polițist mureșean Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 550 Vizualizări

Tentativă de mituire a unui polițist mureșean

O persoană a fost prinsă în flagrant de ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş în timp ce încerca să mituiască un poliţist de la Investigaţii Criminale, cu 300 de euro, pentru ca acesta să propună procurorului o soluţie care să îl scape de răspunderea penală într-un caz pe care îl instrumenta.
„La data de 06.03.2024, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, coordonaţi de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant o persoană în timp ce oferea unui agent de poliţie din cadrul IPJ Mureş – Serviciul Investigaţii Criminale suma de 300 de euro, cu titlu de mită. Anterior, agentul de poliţie a sesizat prin denunţ S.J.A. Mureş că o persoană, ce avea calitatea procesuală de inculpat într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţistului, i-a comunicat că este dispus să-i ofere foloase necuvenite, pentru ca poliţistul să propună procurorului de caz o soluţie care să îl scape de răspunderea penală pentru fapta săvârşită anterior”, a arătat, joi, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, într-un comunicat de presă.
Potrivit DGA – SJA Mureş, ulterior înregistrării denunţului, poliţistul a semnalat faptul că, participând la o activitate procedurală, mituitorul i-a înmânat suma de 1.400 de lei pentru ca să efectueze cercetările într-o manieră care să permită procurorului de caz dispunerea unei soluţii de netrimitere în judecată.
„În cursul zilei de ieri (miercuri, n.r.), persoana l-a contactat din nou pe agentul de poliţie, oferindu-i suplimentar suma de 300 de euro, încercând în acest mod să-l determine să nu-şi îndeplinească atribuţiile legale, context în care a fost constatată infracţiunea flagrantă. Procurorul de caz a dispus reţinerea mituitorului pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie prezentat Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă”, a precizat DGA-SJA Mureş.

(www.agerpres.ro / Foto: https://www.freepik.com/ )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE