Dan Tanasă (AUR): ”Parlamentul European interzice centralele de apartament pe gaze, lăsând românii la mila importurilor!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

Dan Tanasă (AUR): ”Parlamentul European interzice centralele de apartament pe gaze, lăsând românii la mila importurilor!”

Parlamentul European dă o gravă lovitură românilor și României prin directiva privind performanța energetică a clădirilor, cea care nu face altceva decât să ducă la interzicerea până în 2040 a centralelor de apartament pe bază de gaze, este de părere Dan Tănasă, deputat AUR de Mureș

Potrivit unei declarații de presă, ”scopul real al directivei este acela că iobagii din România nu vor mai avea voie să-și consume propriile gaze naturale, care trebuie în schimb să ajungă la grofii din Austria, ca să le susțină industria chimică.”

”AUR face legătura dintre această decizie antipopulară și antiromânească a Parlamentului European și refuzul brutal al UE de a finanța prin Fondul de Modernizare mai multe proiecte de gazoducte din sudul României printre care conductele care ar fi trebuit să alimenteze cu gaze termocentralele de la Mintia, Turceni și Ișalnița. Motivul este același. Iobagii din România nu au voie să consume propriile gaze, care trebuie în schimb să susțină industria chimică din Austria. România, care este cel mai mare producător de gaze naturale din Europa în afară de Olanda, ar trebui să extindă rețeaua de distribuție a gazelor, care ajunge în prezent doar la 30% dintre români, nicidecum să o desființeze. Amintim că în Ungaria care nu produce un strop de gaz sunt racordate la gaze 100% dintre gospodării”, a transmis deputatul Dan Tănasă.

Totodată, parlamentarul AUR de Mureș a mai arătat că formațiunea politică pe care o reprezintă respinge soluția propusă de UE, ”de înlocuire a centralelor de apartament cu gaze naturale cu sisteme bazate pe energie electrică pentru încălzire și gătit.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE