Prohibiția pescuitului în 2024 Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 757 Vizualizări

Prohibiția pescuitului în 2024

Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește reguli și interdicții privind desfășurarea activității de pescuit, în decursul unui an. În acest articol, vei afla informații legislative importante despre perioada de prohibiție în pescuitul comercial, sportiv și, nu în ultimul rând, recreativ sau familial. Informează-te alături de Zi de zi și pescuiește întotdeauna legal!

Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, potrivit unui anunț făcut de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Mureș.

Prohibiția se aplică deasemenea şi următoarelor specii în următoarele perioade:

– ştiuca de la 1 februarie până în 20 martie;

– șalăul și bibanul în perioada 20 martie-7 iunie inclusiv;

– pietrarul, fusarul,  ghiborţul de râu, cernuşca, şalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul, zglăvoaca răsăriteană, lostriţa, mihalţul şi caracuda, precum și alte viețuitoare acvatice incluse în anexele nr. 4A și 4B la O.U.G. nr. 57/2007, TOT TIMPUL ANULUI;

– coregonul şi lipanul, TOT TIMPUL ANULUI;

– păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 31 martie inclusiv şi 1 octombrie-31 decembrie

– racul de râu începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 15 iunie inclusiv și în perioada 15 octombrie-31 decembrie inclusiv.

Deasemenea, conform Art.3 lit.a) și lit.k) cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 15 martie și 1 noiembrie-31 decembrie, este interzis pescuitul în zona podurilor după cum urmează: 500 metri amonte și aval de podurile care au cel puțin un picior în albia minoră a cursurilor de apă + 150 metri amonte și aval de podurile care traversează râul Mureș.

Prohibiție înseamnă luarea unor măsuri stricte în ceea ce privește pescuitul în România, indiferent de forma în care se practică acesta. Așadar, fie că ești pescar amator, profesionist, participi la competiții sportive, fie că, pur și simplu, faci asta în timpul liber recreativ sau în regim familial, ești supus unei legislații de prohibiție.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE