Cadastrare gratuită în 77 de localități mureșene Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6825 Vizualizări

Cadastrare gratuită în 77 de localități mureșene

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 77 de unități administrativ-teritoriale din cele 80 eligibile. Cele 77 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, suma de 10.288.061 de lei.

Condiții de eligibilitate

Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, iar primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru sistematic pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, începând cu data de 4 martie 2024.

”Pentru a beneficia de fondurile alocate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș trebuie să găsească prestatori în termen de 60 zile de la data semnării contractului de finanțare. În cadrul celei de-a zecea etape de finanțare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș”, a informat Marius Lucian Mănișor, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș.

Potrivit sursei citate, în prezent, din totalul de 102 de UAT-uri din județul Mureș, au fost cadastrate trei comune (Saschiz, Cucerdea și Bogata), iar în alte 88 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

”Programul Național de Cadastru și Carte Funciară are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor”, a mai arătat Marius Lucian Mănișor.

Mai multe informații referitoare la Programul Național de Cadastru și Carte Funciară sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

(Redacția / Foto: https://www.freepik.com/ )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE