Péter Ferenc candidează pentru al treilea mandat de președinte al CJ Mureș Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 394 Vizualizări

Péter Ferenc candidează pentru al treilea mandat de președinte al CJ Mureș

Péter Ferenc și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș. Anunțul a fost făcut în Sala Oglinzilor din Palatul Culturii, miercuri, 20 martie, de la ora 14:00. Péter Ferenc, fostul președinte al UDMR Mureș, este președinte al CJ Mureș din anul 2016. Înainte, în perioada 2000-2016, a fost primar al orașului Sovata.

Provocare pentru următorii 10 ani

„Ne aflăm în fața unei mari provocări, alegerile locale și alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în data de 9 iunie. Aceste alegeri ne vor influența în următorii 10 ani. Este vorba despre faptul dacă putem construi un viitor împreună, aici, în județul Mureș”, a spus Péter Ferenc, în deschiderea discursului său.

A scos în evidență faptul că în calitate de președinte al CJ Mureș a încercat să păstreze echilibru și stabilitate. „Am lucrat în așa fel încât să existe un echilibru între comunități, în ceea ce privește dezvoltarea diferitelor zone din județ, indiferent de naționalitate sau afiliere politică.” A oferit ca exemple construția rețelelor de apă, concomitent în zona de câmpie și pe Valea Nirajului, și modernizarea rețelei rutiere. 

Palatul Culturii, investiția pentru care e cel mai mândru

În continuare, a vorbit despre câteva dintre investițiile importante realizate în județ. A menționat renovarea Spitalului de Oncologie. „Clădirea a fost extinsă și cu un buncăr de radioterapie, care dă posibilitatea să nu fie nevoie să ne deplasăm la Cluj pentru a astfel de tratamente.” A mai amintit construcția unui patinoar acoperit, investițiile realizate la Aeroportul Transilvania și renovarea Palatului Culturii din Târgu Mureș.

„Investia de care sunt cel mai mândru e Palatul Culturii. (…) faptul că am reușit să renovăm clădirea atât în interior cât și în exterior, consider că este cea mai mare realizare a noastră. Palatul Culturii nu a beneficiat de o renovare de atât de mare anvergură de la construcția sa”, a spus Péter Ferenc.

„Nu avem timp să experimentăm ceva nou”

„Acum îmi asum un alt angajament, candidez pentru un nou mandat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș pentru a putea continua munca începută, astfel încât procesul de dezvoltare al județului Mureș să nu se oprească”, a declarat Péter Ferenc. „Acesta este angajamentul meu și al organizației județene a UDMR Mureș”, a adăugat candidatul.

„Noi, atât maghiarii cât și românii de aici din județul Mureș, am înțeles ce avem de făcut: să tragem căruța într-o singură direcție. Noi am avut înțelepciunea și răbdarea să descoperim această direcție oportună și benefică pentru noi toți. Știm că ceea ce este bun pentru maghiari, este bun și pentru români și viceversa”, a susținut Péter Ferenc.

„Nu ne putem opri, nu ne putem întoarce. Nu avem timp să experimentăm ceva nou”, a adăugat. Apoi, a susținut că scopul său este „îmbunătățirea condițiilor de viață în județul Mureș”.

Întrebat dacă nu s-a gândit să candideze în calitate de independent, cu trimitere la situația din Târgu Mureș, Péter Ferenc a răspuns: „consider că să ai activitate într-o echipă puternică și bună este mai presus de orice.” „Niciodată nu m-am gândit să fiu independent”, a subliniat acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE