Sportivii de la Sport Club Dimas, pe podium la Campionatele Naționale de Judo Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 353 Vizualizări

Sportivii de la Sport Club Dimas, pe podium la Campionatele Naționale de Judo

Weekend-ul trecut (16-17 martie) s-au desfășurat finalele Campionatelor Naționale de Judo rezervate sportivilor U14 (12-13 ani) și U16 (14 -15 ani), la Bacău. La eveniment au fost prezenți aproximativ 700 de sportivi, de la peste 60 de cluburi din țară. Printre aceștia s-au numărat și 9 judoka de la Sport Club Dimas, 6 dintre ei concurând sâmbătă, la categoria U14, iar ceilalți trei duminică, la categoria U16.

Cea mai valoroasă performanță a fost obținută de sportiva Bianca Adelina Ciumas, câștigătoarea categoriei de 40 kilograme, U16. Sportiva de nici 14 ani este pentru al treilea an consecutiv campioană națională. Mai mult decât atât, în fiecare an a cucerit câte două titluri de campioană, atat la categoria ei de vârstă, cât și la o categorie de vârstă superioară.

Potrivit Sport Club Dimas, Adelina are până în prezent 5 titluri de campioană națională, urmând ca peste o lună să atace și cel de-al șaselea titlu, la Arad.

Aproape de ea se află și sportiva Ferenczi Larisa, care a reușit la rândul ei să cucerească al treilea titlu consecutiv din cariera sa, castigând astfel medalia de aur la categoria de 52 kilograme, U14.

Potrivit aceleiași surse, ambele sportive practică judo de la vârsta de 4 ani și au reșit să strângă până în prezent peste 50 de medalii fiecare, cele mai multe fiind de aur. O altă medalie, de această dată una de bronz, a fost obținută de Bogdan Sandulescu, la categoria de 38 kilograme, U14.

Evoluții frumoase până în semifinale

De apreciat este spiritul de sacrificiu al acestui sportiv, care a luptat ultimele două meciuri din cele șase avute, cu degetul mare al unui picior fracturat. Și ceilalți sportivi ai Clubului Dimas au avut o comportare meritorie, doi dintre ei, Iannis Baltatanu (+81 kilograme, U16) și Luca Grebenisan (66 kilograme, U14), au evoluat frumos și au câștigat până în semifinale, însă au pierdut ulterior meciurile pentru medaliile de bronz și au ocupat în final locurile V.

De asemenea, Patrick Baltatanu, la 66 kilograme, Roberta Ghincea, la 40 kilograme și Cristian Manoliu, la 42 kilograme au făcut o figură frumoasă la categoria de vârstă U14, fiind aproape de podium, însă micile greșeli provocate de lipsa de experiență i-au privat de o clasare mai bună.

Elisa Nistor este o altă sportivă a Clubului Dimas care a câștigat în urmă cu trei săptămâni medalia de bronz la Campionatul Național U18, desfășurat la Satu Mare.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE