Spectacol în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel” Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 426 Vizualizări

Spectacol în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel”

Sala mare a Teatrului pentru Copii și Tineret ”Ariel” a găzduit astăzi, 21 martie, de la ora 10.30,”Hansel și Gretel”, după Frații Grimm. spectacol în premieră.

”Este o poveste clasică, o poveste care a mai fost în repertoriul Teatrului Ariel și a avut succes timp îndelungat, motiv pentru care ne-am gândit să o reîmprospătăm, cu un scenariu și regizor nou, cu actori noi, adaptat anilor 2024. Spectacolul e mai dinamic, cu o muzică mai antrenantă, cu o scenografie delicioasă, care te transpune în poveste, luminile sunt magnifice, creează starea de zi, de noapte, de trecere de la zi la noapte. Am ales special data de 21 martie, astăzi comunitatea teatrală și iubitorii de artă din întreaga lume sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși și premiera acestui spectacol este un fel de a ne felicita”, a menționat Georgeta Lozincă, regizor și scenograf.

Regia și scenariul piesei este semnată de Georgeta Lozincă, scenografia și păpușile -Tunde Tomos, muzica- Zeno Apostolache- Kiss. Distribuția este formată din actorii Claudiu Ardelean, Andreea Ajtai, Mioara Topor, Iuliu Pop-Andrieș, Claudiu Banciu.

Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel”  își va dona încasările din vânzarea biletelor pentru a susține Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.  UNITER, împreună cu instituţiile de teatru din România, au dat startul unei noi ediţii a Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, o ediţie de sărbătoare, un maraton caritabil dedicat artiştilor care, din diferite motive, nu mai pot crea misterul teatral pentru o vreme sau pentru totdeauna.

6 decenii de piese în limba română

Teatrul de păpuși este o formă unică de artă care îmbină tehnica, designul, povestea și interpretarea pentru a da viață personajelor din lumea fantastică a poveștilor. De la păpuși simple de mână la marionete complexe și tehnologie avansată, teatrul de păpuși explorează o gamă largă de tehnici și stiluri pentru a aduce la viață diverse personaje și povești.

Secția româna a Teatrului pentru Copii și Tinere Ariel a luat ființă în anul 1963. Primele spectacole au fost regizate de Antal Pal, unul dintre întemeietorii teatrului de păpuși din Târgu-Mures. Au regizat apoi, la secția româna: Mihai Raicu, Claudiu Cristescu, reputatul și regretatul Harag Gyorgy, urmați peste decenii de Dan Alecsandrescu, Kovacs Ildiko, Cristian Pepino. Cunoscut pâna în 1991 pur sș simplu ca „teatrul de păpuși”, a fost numit Teatrul pentru copii și Tineret ARIEL de directoarea de atunci, Smaranda Enache. Din 1998, de când directorul teatrului este regizorul Gavril Cadariu, teatrul a capatat un aer înnoitor și o deschidere europeană. Mijloacele tradiționale ale animației pentru copii sunt permanent reînnoite, teatrul și-a deschis porțile adolescenților și publicului adult, prin spectacole de seară, aria colaboratorilor s-a extins, iar proiectele teatrului au început să aiba țintă socială și parteneri europeni. Din octombrie 1999, teatrul dispune de un spațiu alternativ de spectacol, înființat împreună cu fundația Dramafest. Spectacolele deja produse în underground au participat la festivaluri în țară și în Europa și, alături de spectacolele pentru copii, se bucură de un considerabil succes de public și de critică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE