Turist în Târgu Mureș, o platformă turistică digitală Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Turist în Târgu Mureș, o platformă turistică digitală

Bastionul Tăbăcarilor din Cetatea Medievală Târgu Mureș, a găzduit vineri, 15 martie, de la ora 18.00, evenimentul de lansare a platformei digitale de promovare turistică a obiectivelor din municipiul Târgu Mureș, www.TURISTTGMURES.RO
Proiectul este realizat de Asociaţia Dacii Liberi cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului prin Serviciul Dezvoltare Comunitară și cuprinde materiale digitale și informații deosebite cu privire la 20 de obiective istorice și arhitecturale din orașul nostru.
Site-ul include informații despre reperele istorice, evenimentele culturale, muzeele, parcurile și alte locuri de interes, împreună cu fotografii și videoclipuri, ce oferă vizitatorilor oportunitățile privind obiectivele turistice din oraș.
”Vorbim despre un site cu o hartă interactivă, un concept modern, utilizat în foarte multe orașe turistice din din România, dar și din Europa, în care aceste obiective culturale monumente, statui, clădiri, biserici sunt prezentate într-o formă interactivă, foarte ușor de înțeles, cu mesaje și informații concrete, ușor de transmis, chiar de către profesori, academicieni, preoți, persoane care au în grijă aceste obiective. În prima fază a proiectului vorbim despre 20 de obiective din municipiul Târgu Mureș. Vorbesc despre prima fază pentru că noi ne dorim extinderea și dezvoltarea proiectului, fiindcă știm, orașul nostru are o istorie foarte frumoasă, foarte bogată și sunt numeroase obiective care merită promovate. Am făcut peste 15.000 de fluturașe și materiale informative pe care le vom distribui la toate aceste obiective menționate în site, ”, a declarat Dragoș Burghelia, președintele Asociației Dacii Liberi.
Harta interactivă le permite utilizatorilor să localizeze cu ușurință atracțiile turistice din oraș și să își planifice itinerariul în consecință. Utilizatorii pot accesa harta de pe site-ul web și de pe dispozitivele lor mobile, care le oferă informații în timp real despre locația lor și despre atracțiile din apropiere. De partea tehnică s-a îngrijit Răzvan Pop, partener în cadrul proiectului. ”Vreau să-i mulțumesc lui Dragoș Burghelia, că a avut încredere în mine și a lăsat pe mâna mea tot ce înseamnă partea vizuală a acestui proiect”, a menționat acesta.
Prin scanarea unui cod QR, se deschide direct site-ul și harta interactivă și mai apoi, de la fiecare obiectiv, turistul poate fi trimis către cel mai apropiat, spre exemplu, și găsește cum poate să-și facă un traseu, să spunem cultural-turistic în orașul nostru. Este un site foarte bine adaptat atât pentru telefonul mobil, cât și pentru calculator, este ideal pentru turistul care pleacă în vacanță pe cont propriu și nu face parte dintr-o excursie organizată sau grup de călătorie coordonat de un ghid turistic. Prin această platformă, el devine propriul lui ghid.
Piaţa turistică este deja a patra din punct de vedere al celor mai urmărite domenii pe rețelele de socializare, după tehnologie, mijloace de comunicare și frumusețe, iar această tendință nu prezintă semne de scădere.
Despre Asociația Dacii Liberi
Asociația Dacii Liberi este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, înființată în anul 2016 cu scopul de a promova valorile și tradițiile românești, patrimoniul cultural național precum și de a susține dezvoltarea comunității locale.
Printre obiectivele asociației se numără organizarea de evenimente culturale și educaționale, precum conferințe, seminarii, tabere, expoziții și alte activități care să contribuie la promovarea și cunoașterea istoriei și culturii românești. De asemenea, asociația sprijină și dezvoltă proiecte culturale și educaționale în comunitatea locală, în special pentru tineri.
Membrii asociației Dacii Liberi din Târgu Mureș sunt pasionați de istoria și cultura României și își propun să transmită aceste valori și tinerelor generații, prin organizarea de evenimente culturale și educaționale și prin colaborarea cu instituții și organizații similare din țară și din străinătate. Având participarea și implicarea unui număr considerabil de tineri ne adresăm acestei categorii, având ca obiectiv transformarea istoriei locale într-un subiect facil, plăcut și fascinant.
Asociația Dacii Liberi din Târgu Mureș este o organizație importantă pentru promovarea și conservarea istoriei și culturii dacice, precum și pentru dezvoltarea comunității locale prin proiecte culturale și educaționale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE