Ședință cu 43 de proiecte de hotărâre în Consiliul Local Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1204 Vizualizări

Ședință cu 43 de proiecte de hotărâre în Consiliul Local Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să participe, în data de 28 martie, de la ora 14.00, la o ședință ordinară de lucru a Consiliului Local Târgu Mureș, care va avea loc în Sala 45 din incinta Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, ordinea de zi a ședinței este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal – stabilire reglementări pentru construire locuințe colective cu servicii la parter ”, strada Gheorghe Doja nr. 193-195, cu regulamentul local de urbanism aferent, iniţiator: SC Lialedor SRL și SC Dorimar Edil SRL.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea ordinii de prioritate în vederea atribuirii de locuințe din fondul locativ de stat, locuințe sociale, locuințe pentru chiriași evacuabili din locuințele retrocedate, locuințe pentru pensionari și locuințe pentru tineri (ANL), destinate închirierii, în municipiul Târgu Mureș pentru anul 2024.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea „Listei de priorități” pentru anul 2024, în vederea repartizării spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuințe aflate în proprietatea municipalității și administrate de SC Locativ SA.

4. Proiect de hotărâre privind scoaterea din gestiunea Companiei Aquaserv SA și restituirea în gestiunea Municipiului Târgu Mureș a podului pietonal care leagă cartierul Unirii și Aleea Carpați.

5. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 2.928 metri pătrați situat pe strada Gheorghe Doja nr. 264, identificat în C.F. nr. 129791 Târgu Mureș cad: 5545.

6. Proiect de hotărâre privind prelungirea dreptului de administrare a Colegiului Agricol Traian Săvulescu, asupra imobilului în care se desfășoară activitatea educațională, situat în Târgu Mureș, strada Călărașilor nr. 108, înscris în C.F. nr.124853 Târgu Mureș, nr. cad. 124853 – C1, 124853 – C2, 124853 – C3, 124853 – C4, 124853 – C5, 124853 – C6, Târgu Mureș.

7. Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare al CSM Târgu Mures – Marosvásárhelyi Városi Sportklub, asupra bazei sportive din strada Insulei nr. 2.

8. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 223/3 decembrie 2020 privind actualizarea componenței Comisiei de Circulație a Municipiului Târgu Mureș.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru atragerea investiților și susținerea dezvoltării economice, prin acordarea unor scutiri/ reduceri de la plata impozitelor pe clădiri și teren datorate bugetului local al Municipiului Târgu Mureș.

10. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de minimis individual pentru ”Incubatorul de afaceri specific sectorului de construcții” deținut de către SC Incubcenter SRL Târgu Mureș, constând în scutirea de la plata impozitului pe clădiri și teren datorate bugetului local pe anul 2024.

11. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de minimis individual pe anul 2024 pentru SC Romur SA, constând în scutirea de la plata impozitului pentru clădirea situată în Târgu Mureș strada Călărașilor nr. 106, înscrisă în C.F. nr. 134907, număr cadastral 134907 – C1, restaurantul ”Cocoșul de aur”, fosta Casă Burger.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Parteneriat interinstituțional pentru siguranța comunității – Proiect partenerial pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în municipiul Târgu Mureș.

13. Proiect de hotărâre privind finanțarea din bugetul local a indemnizației în valută pentru o delegație din partea Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș, în vederea deplasării la Zoo Hellabrunn Munchen și la Zoo Hradec Králové Republica Cehă, în perioada 8 – 12 aprilie 2024.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli referitor la volumul masei lemnoase ce urmează a fi recoltată/ valorificată în anul 2024, precum și lucrările necesare a fi executate în fondul forestier proprietate a Municipiului Târgu Mureș.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism „Plan Urbanistic Zonal – reconversie zonă funcțională din ”L1” în ”CM2z”, stabilire reglementări pentru construire centru medical și locuințe pentru medici” cu regulamentul local de urbanism aferent, strada Făget fără număr, inițiator SC Medicine Center SRL.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 15 metri pătrați din Târgu Mureş, situat în strada Cetinei nr. 2/C și trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării de activități finanțate integral din venituri proprii pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Târgu Mureș.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 41 metri pătrați din Târgu Mureş, situat în strada Constandin Hagi Stoian de la Royal Modern Building și trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș.

19. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul privat al Municipiului Târgu Mureş a suprafeței de teren de 876 metri pătrați, situat în Piața Trandafirilor nr. 38, identificat în C.F. nr. 144556 Târgu Mureș, top 1141/1/2/1/2.

20. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea articolului 1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș nr. 2 din 2 noiembrie 2020 (renumerotată cu nr. 181/2 noiemnbrie 2020) privind constituirea Comisiei de validare.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării articolului 2, punctul 1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş nr. 3 din 2 noiembrie 2020 (renumerotată cu nr. 182/2 noiembrie 2020) privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş.

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 129 metri pătrați din Târgu Mureş, situat în strada Gurghiului de la proprietarii Florea Gabriel și soția Florea Ionela, Florea Lucian și soția Florea Camelia și trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș.

23. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al municipiului Târgu Mureș în domeniul privat al municipiului Târgu Mureș a imobilului WC public înscris în C.F. 144779 – C1 în suprafață de 70 metri pătrați în vederea demolării si realizării proiectului ”Construire parking subteran în zona hotelului Parc”.

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor depuse pe domeniul acțiuni de învățământ.

25. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei Hotărârii Consiliului Local nr. 16 din 8 februarie 2024 privind aprobarea sprijinului financiar pentru acțiuni ale instituțiilor de învățământ în baza concursului de proiecte pe semestrul I al anului 2024.

26. Proiect de hotărâre privind încheierea Actului adițional nr. 1 la Contractul de locațiune nr. 94.322 din 29 noiembrie 2022.

27. Proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de închiriere nr. 449/ 66.544/ 11 octombrie 2023 pentru imobilul situat în Târgu Mureș, strada Bolyai nr. 3, județul Mureș.

28. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unor acorduri de colaborare în vederea realizării în parteneriat a unor evenimente culturale, sportive și educaționale de interes public local care se desfășoară în perioada 1 aprilie – 15 septembrie 2024.

29. Proiect de hotărâre privind menținerea pe anul 2024, a ajutorului minimis pentru SC Topmed Invest Logistic SRL, acordat în baza HCL nr. 414/21 decembrie 2021 privind aprobarea acordării ajutorului de minimis, începând cu anul fiscal 2022 către SC Topmed Invest Logistic SRL.

30. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 14,5 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Rodniciei nr. 7, ap. 3, către SC Szimpatimed SRL.

31. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 11,17 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Romulus Guga nr. 6-8, ap.21, către Moga Marius Alexandru.

32. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 3,89 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Petru Dobra nr. 31, ap. 4, către Bodoni Katalin.

33. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 5,4 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Dezrobirii nr. 45/A, către Rus Virginia Daniela.

34. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 51 din 25 februarie 2021 privind completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 398/18 decembrie 2018 privind aprobarea Registrului local al spațiilor verzi din Municipiul Târgu Mureș, în sensul scoaterii din registru a unor suprafețe de teren situate pe strada Tudor Vladimirescu nr. 160.

35. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, inclusiv anexa privind descrierea investiției, pentru proiectul ”DALI – Reamenajare strada Bolyai din municipiul Târgu Mureș, tronson între Piața Trandafirilor și strada Köteles Sámuel”.

36. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafaţă de 6.821 metri pătrați din Târgu Mureş, înscris în C.F. 142892 Târgu Mureș strada Pomilor fără număr și trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Târgu Mureș.

37. Proiect de hotărâre privind darea în administrarea Centrului de Cultură, Artă și Agrement Târgu Mureș a patrimoniului aferent Cinematografului Arta.

38. Proiect de hotărâre privind documentaţia de urbanism „Plan urbanistic zonal reconversie funcțională din UTR ”L2b” în UTR ”CM1”, în vederea desființării parțiale, extinderii, etajării și schimbării de destinație din locuință în clinică medicală”, cu regulamentul local de urbanism aferent, strada Tisei nr. 1, iniţiator Ciubucă Dragoș Alexandru, SC Elitepathology  SRL.

39. Proiect de hotărâre privind aprobarea reorganizării și modificării Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare, privind Serviciului Public Ecologie, Peisagistică și Salubrizare Urbană – conform Anexelor nr. 1, 2, 3, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

40. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei, Statului de Funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare a Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș.

41. Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare ale Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș – Marosvásárhelyi Városi Sportklub.

42. Proiect de hotărâre privind reorganizarea și modificarea Organigramei, Statului de funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Poliția Locală Târgu Mureș, instituție publică de interes local, cu personalitate juridică.

43. Proiect de hotărâre privind reorganizarea și modificarea Organigramei, Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE