Iris Bara, locul I la cel mai mare concurs internațional de schi pentru copii Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 539 Vizualizări

Iris Bara, locul I la cel mai mare concurs internațional de schi pentru copii

În weekend-ul tocmai încheiat (23-24 martie) s-a desfășurat concursul internațional de schi Kidstrophy în Austria, Zauchensee, acesta fiind cel mai mare concurs la nivel internațional destinat copiilor. La competiție au participat 24 de țări, printre care, inclusiv și Statele Unite ale Americii.

Sportiva Iris Bara din Târgu Mureș, legitimată din acest sezon la CSM Corona Brașov, a ocupat locul II în prima zi a competiției, iar în cea de-a doua zi a ocupat locul I, la Slalom Uriaș, categorie care s-a desfășurat în ambele zile din cauza condițiilor meteo.

Făcând schi de la vârsta fragedă de doar 4 ani, Iris a reușit să câștige atât anul trecut, cât și în urmă cu trei ani Mini Cupa României de Schi Alpin.

Totodată, fratele ei Mihai, născut în 2011 a cupat locul 14 în ambele zile la același concurs, din aproximativ 60 de concurenți la categoria sa de vârstă. Totodată, Mihai și-a adjudecat titlul de vicecampion național anul trecut la Slalom.

Ambii sportivi sunt și elevi la Școala Gimnazială Europa din Târgu Mureș, având rezultate foarte bune la învățătură. Amândoi au reușit să facă performanță și pe plan sportiv, la acest concurs de mare anvergură, fiind antrenați de Cristiana Opris și Oana Barbu.

„Ea face schi de mulți ani. La noi la club, la Corona Brașov a venit din vara anului trecut. Deci a fost cu noi tot acest sezon. În țară are loc Mini Cupa de Schi Alpin unde sunt prezenți toți copiii din țară, iar ea este câștigătoarea de două ori a acestei Mini Cupe. Ea face un efort foarte mare pentru a practica acest sport, deoarece vine din Târgu Mureș la antrenamente în Poiana Brașov. Face naveta, deci și costurile și disponibilitatea trebuie să existe, și atunci face acest efort. Noi ne antrenăm aproape zilnic, iar ea vine cam de 4 ori pe săptămână, inclusiv în weekend-uri pentru a putea lipsi de la școală. Fratele ei a venit odată cu ea. Anul trecut la Campionatul Național a urcat pe podium și este în evoluție. Anul acesta se bate cu o categorie mai mare. Este bun și sperăm să îl vedem în cât mai multe concursuri internaționale pe viitor”, a declarat Cristiana Opriș, antrenor CSM Corona Brașov.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE