Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari? Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 212 Vizualizări

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente și mese calde și de pachete cu produse alimentare, finanțate prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, pot depune cereri online către Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș pentru a dobândi cardurile sociale de alimente și mese calde, care au ca scop compensarea unei părți din cheltuielile hranei necesare traiului zilnic.
Cererile se pot depune online la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro sau fizic la Registratura Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș, conform următorului orar: luni și miercuri- 08:00-14:30, marți și joi- 08:00-16:00, vineri- 08:00-14:00. Cererile vor fi însoțite de documente privind componența familiei și veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii. Formularul de cerere poate fi descărcat de pe site-ul instituției: www.dastgmures.ro .

Categorii sociale eligibile
Sunt eligibile pentru această procedură patru categorii de persoane defavorizate, anume: familiile cu cel puțin doi copii în întreținere și cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei; familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei; persoanele fără adăpost; persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, stabilite în urma anchetelor sociale, care au domiciliul. Pentru a beneficia de acest program, persoanele care se regăsesc într-un din categoriile amintite anterior, trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Municipiul Târgu Mureș.

Valoarea sprijinului material
Tichetele sociale pe suport electronic pentru alimente și mese calde au valoarea nominală de 250 de lei și se acordă o dată la două luni, în timp ce pachetele cu produse alimentare au o valoare maximă de 125 de lei și se acordă o dată la șase luni.


M.R.
Sursa foto: DAS Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE