FOTO/VIDEO – Cupa Presei la TIR, prilej de sărbătoare de Ziua Jandarmeriei Române. Cum s-au descurcat jurnaliștii mureșeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

FOTO/VIDEO – Cupa Presei la TIR, prilej de sărbătoare de Ziua Jandarmeriei Române. Cum s-au descurcat jurnaliștii mureșeni

Cu ocazia împlinirii a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, zi care se celebrează anual în data de 3 aprilie, reprezentanții presei mureșene au fost invitați, vineri, 29 martie, la ediția din 2024 a Cupei Presei la TIR cu Arma, eveniment organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Mureș. Cupa Presei la TIR a fost ocazia ideală a jurnaliștilor de „a se pune în pielea” unui jandarm și de a concura, prietenește, într-o competiție unică, palpitantă și plină de adrenalină.

La împlinirea celor 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române cele două unități de jandarmi din județul Mureș, adică Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș și-au unit forțele și au organizat, după un an de pauză, deja bine-cunoscuta competiție intitulată Cupa Presei la TIR cu arma”, a transmis la începutul concursului maior Anca Roxana Moțoc, purtător de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Anul acesta, concursul s-a desfășurat cu susținerea a două probe în paralel: proba cu Pistolul Mitralieră calibru7,62 mm și proba cu Pistolului CZ calibru 9 X 19 mm, clasamentul final fiind comasat, astfel, a existat doar câte o echipă câștigătoare pentru ambele probe. Au participat 15 reprezentanți din presa mureșeană, ghidați și supravegheați în permanență de jandarmii mureșeni.

Această competiție este dedicată tuturor jurnaliștilor mureșeni care sunt acreditați pe lângă cele două unități de jandarmerie din județul Mureș. Vineri, 29 martie, au luat startul un număr de 15 jurnaliști (șase femei și nouă bărbați) și aceștia au tras, unii pentru prima dată, alții pentru a doua oară cu Pistolul Mitralieră calibru 7,62 mm și pentru majoritatea participanților a fost o noutate folosirea Pistolului CZ calibru 9 X 19 mm”, a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Mureș.

 

Clasament strâns la finalul competiției

La finalul sesiunilor de tragere, șefii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș s-au retras pentru a delibera câștigătorii. Participanții au fost felicitați de către cadrele militare pentru curajul și seriozitatea cu care au tratat armele și competișia în sine.

Eu spun că toți jurnaliștii participanți s-au descărcat fantastic. Cei care sunt la primul contact cu armamentul s-au descurcat exemplar, aici mă refer la faptul că se vede că au mai tras cu astfel de arme de foc, dar, bineînțeles probabilitățile de a trage impecabil sunt reduse fără ore de muncă și repetiție. Nici noi nu am reușit să tragem bine din prima sau a doua oară, doar după antrenament special am ajuns la performanță”, ne-a mărturisit maior Anca Roxana Moțoc, purtător de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, la finalul competiției.

Câștigătorii concursului au fost premiați de către inspectorul-șef al IJJ Mureș, colonel Tiberiu Adrian Filipaș și de către Ionuț Bitere, comandatul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș, care le-a mulțumit participanților pentru interesul acordat acestor tipuri de evenimente, felicitându-i totodată pe cei care au performat la ediția de anul acesta. „Vă mulțumesc pentru că ați ales să fiți prezenți și să ne sprijiniți în ceea ce noi am denumit Cupa Presei la TIR ediția 2024 și vreau să cred că va fost un exercițiu benefic și sper că ați simțit libertatea de exprimare”, a declarat acesta.

Câștigătorii Cupei Presei la TIR – Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș, ediția 2024:

  • Locul I – Observator News și Transilvania Business: Sorin Tanțoș și Răzvan Matei;
  • Locul II – Echipa M9 TV: Adrian Bota și Daniel Roș;
  • Locul III – Echipa TVR Târgu Mureș: Horațiu Sermășan și Vlad Todoran.

Locul I – Observator News și Transilvania Business: Sorin Tanțoș (stânga) și Răzvan Matei (dreapta);
Locul II – Echipa M9 TV: Adrian Bota (stânga) și Daniel Roș (dreapta);
Locul III – Echipa TVR Târgu Mureș: Vlad Todoran (stânga) și Horațiu Sermășan (dreapta).

Reprezentanții IJJ Mureș vor sărbători Ziua Jandarmeriei Române sâmbătă, 30 martie, la Cetatea Medievală din Târgu Mureș, unde vor fi organizate diverse activități și expoziții pentru cei mici.

Text: Lorena PINTILIE

Foto: Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE