Temperaturi record în week-end! Avem cel mai cald final de săptămână de martie din ultimii 72 de ani Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

Temperaturi record în week-end! Avem cel mai cald final de săptămână de martie din ultimii 72 de ani

România se pregătește să încheie luna martie cu vreme de vară. Experții de la Administrația Națională de Meteorologie ne spun că ne putem aștepta chiar și la 29 de grade, în unele zone ale țării, cu alte cuvinte vom avea cel mai călduros weekend de martie din ultimii 72 de ani.

Astăzi este o zi însorită și plăcută, cu temperaturi care urcă semnificativ față de zilele anterioare. Maximele vor oscila între 17 și 26 de grade Celsius în întreaga țară. Nordul și nord-vestul vor fi afectate de intervale de vânt puternic, cu viteze de până la 50 – 70 km/h la rafală.În București temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 – 24 de grade Celsius.

Sâmbătă, 30 martie, se preconizează că termometrele vor atinge pragul unei zile de vară în majoritatea regiunilor. În sudul Munteniei și al Olteniei, în sud-vestul Transilvaniei și, local, în Banat și nordul Moldovei, maximele vor urca chiar până la 26 – 28°C. Totuși, pe litoral se vor înregistra temperaturi mai scăzute, cuprinse între 16 – 20°C, din cauza vântului sud-estic.

Duminică, 31 martie, se așteaptă ca vremea să fie chiar și mai caldă, cu posibilitatea stabilirii unor noi recorduri lunare de temperatură. În majoritatea regiunilor, termometrele vor indica între 25 și 28°C, iar în unele zone, precum Muntenia și Oltenia, temperaturile ar putea atinge chiar și 29°C.

Vremea caldă va continua și în primele zile ale lunii aprilie, când sunt așteptate temperaturi de până la 30°C, în mai multe zone ale țării.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE