Târgu Mureș: Porți deschise la 112 Coffee Roastery Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1256 Vizualizări

Târgu Mureș: Porți deschise la 112 Coffee Roastery

Situată în inima Transilvaniei, în Târgu Mureș, 112 Coffee Roastery este mândră să anunțe un nou capitol în povestea sa de succes: consolidarea capacității de producție și îmbunătățirea tehnologiei de prăjire, urmare a investițiilor strategice realizate pe parcursul ultimilor ani. Aceste evoluții subliniază dedicarea echipei 112 Coffee Roastery către calitate și inovație.

Prăjirea cafelei la tambur

Investițiile totale, care depășesc suma de 100.000 de euro, au fost strategic direcționate nu doar către extinderea și modernizarea echipamentelor, pe prăjitorul de cafea la tambur care optimizează profilul fiecărei cafele, dar și către adâncirea relațiilor cu fermele de cafea. Recent, echipa 112 Coffee Roastery a vizitat ferme din El Salvador, Guatemala și Honduras, consolidând astfel angajamentul față de achizițiile directe și sprijinul pentru comunitățile de producători de cafea.

”Vizitele noastre pe fermele de cafea nu sunt doar călătorii; sunt misiuni esențiale care ne conectează direct cu sursa fiecărui bob de cafea pe care îl prăjim. Prin întâlnirea fermierilor, înțelegem mai bine nu doar complexitatea procesului de cultivare, dar și provocările și succesele lor. Această conexiune profundă ne permite să selectăm cele mai bune boabe și să susținem practici de agricultură responsabilă și sustenabilă. Este un parteneriat bazat pe respect reciproc și pe dorința de a produce o cafea de excepție, care să fie mândria lor și bucuria noastră”, a precizat Dorin Ogleja, co-proprietar și prăjitor-șef la 112 Coffee Roastery, care deține în CV locul 4 la Campionatul de Prăjire din România în 2018 și 2022.

Un obiectiv ambițios

Aceste eforturi nu doar că sporesc capacitatea de producție a 112 Coffee Roastery la peste 1,4 tone de cafea verde lunar, dar creează și premizele atingerii unui obiectiv ambițios, acela de a procesa 3 tone de cafea pe lună până la finalul anului viitor.

În data de 3 aprilie 2024, între orele 12.00 și 17.00, 112 Coffee Roastery organizează un eveniment al ”porților deschise”, o oportunitate rară de a explora culisele artei prăjirii cafelei de specialitate, în cadrul căruia vizitatorii vor avea șansa de a întâlni echipa care transformă fiecare bob de cafea într-o experiență unică, evidențiind pasiunea și măiestria care definesc 112 Coffee Roastery.

Evenimentul va avea loc la sediul de pe strada Câmpului nr. 15 din Târgu Mureș.

Cursuri barista pentru pasionații de cafea

Totodată, reprezentanții 112 Coffee Roastery au anunțat relansarea Transylvanian Barista Academy, prin intermediul unui parteneriat cu Astoria (RCW Romania SRL – producator de espressoare profesionale). Astfel, vor fi organizate cursuri avansate pentru aspiranții barista și antreprenorii în domeniul cafenelelor.

”De la înființarea noastră în 2012, unul dintre pilonii fundamentali ai 112 Coffee Roastery a fost acumularea și partajarea cunoștințelor despre cafea. Credem cu tărie că educarea comunității, fie că este vorba de iubitori de cafea la domiciliu sau de aspiranți barista, este esențială pentru a aprecia cu adevărat complexitatea și frumusețea cafelei de specialitate. Prin transmiterea informațiilor adunate de-a lungul anilor, nu doar că sporim aprecierea pentru cafea, dar contribuim și la ridicarea standardelor în întreaga industrie. Pentru noi, este despre crearea unei comunități informate și pasionate, capabilă să recunoască și să valorizeze calitatea adevărată a cafelei”, a subliniat Zsigmond István, co-proprietar și responsabil marketing, care deține în CV un loc 3 la Cup Tasters România în 2022.

Despre 112 Coffee Roastery

112 Coffee Roastery stă la baza inovației în domeniul cafelei de specialitate din Târgu Mureș și se bucură de recunoaștere națională și internațională.

”Echipa noastră, dedicată și pasionată, este angajată să cultive o apreciere profundă pentru cafeaua de specialitate, concentrându-se pe calitate, sustenabilitate și educație. Ne propunem să îmbogățim fiecare ceașcă de cafea cu o poveste unică, ce începe de la fermă și ajunge în ceașca ta”, au transmis reprezentanții 112 Coffee Roastery.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE