Home / Business / Distribuție Energie Electrică România (DEER), investiții preconizate de 879 milioane lei în 2024

Distribuție Energie Electrică România (DEER), investiții preconizate de 879 milioane lei în 2024

Distribuie

Consiliul de Administrație al Grupului Electrica a aprobat valoarea consolidată a planul de investiții (CAPEX) pentru anul 2024, în suma totală de peste 1,12 miliarde lei, 878 milioane lei reprezentând planul financiar anual pentru investițiile Distribuție Energie Electrică România (DEER), membră a Grupului, cel mare operator de distribuție din România, ce deservește aproximativ 4 milioane de utilizatori, în 18 județe.

Mihaela Rodica Suciu, Director General DEER, a declarat: “Apreciem faptul că investițiile în distribuția de energie electrică reprezintă o prioritate pentru Grupul Electrica, dovadă fiind suma aprobată de către Consiliul de Administrație pentru realizarea planului de investiții asumat de către DEER. Obiectivul nostru strategic este să realizăm investițiile necesare pentru dezvoltarea și modernizarea rețelelor de distribuție. Ne-am îndeplinit și chiar depășit planul de investiții asumat pentru anul 2023, iar angajamentul nostru ferm este să punem în aplicare un program foarte ambițios de investiții și în 2024 și să continuăm, pe aceeași linie, în următorii ani.

Pentru noi, distribuitorii de energie electrică, tranziția energetică înseamnă, în primul rând, rețele inteligente – automatizare, digitalizare, inteligență artificială, drone, roboți, integrarea tehnologiilor inovatoare într-o etapă în care rețelele de distribuție se transformă în sisteme de distribuție, în rețele active și participative. Tranziția energetică înseamnă, de asemenea, investiții masive pentru racordarea prosumatorilor, pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice, înseamnă eficiență energetică prin măsurarea în timp real a energiei folosind sisteme de măsurare inteligentă. Iar investițiile pe care le facem, digitalizarea, tehnologiile inovative pe care ne străduim să le implementăm reprezintă nu numai viitorul, ci obligația pe care ne-am asumat-o pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție. Misiunea noastră, la DEER, este să aducem viitorul în prezent!”.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al principalului operator național de distribuție a energiei electrice, DEER și-a planificat investiții totale de circa 100 milioane de euro, anual, din surse proprii, din tarifele de distribuție, dar și finanțări importante din alte surse, pentru modernizarea rețelelor și transformarea acestora în rețele inteligente.

”Unul dintre obiectivele strategice asumate și îndeplinite de către companie este de a crește substanțial nivelul de accesare a fondurilor nermabursabile pentru lucrările de investiții. Până în prezent, DEER are semnate 13 contracte de finanțare, în valoare de 333 milioane de euro, din care 259 milioane de euro valoare nerambursabilă, pentru investiții în modernizarea și dezvoltarea rețelei, digitalizare și eficientizarea proceselor de business, cu scopul de a oferi utilizatorilor servicii de înaltă calitate. Investim cu responsabilitate în rețelele viitorului!”, se menționează într-un comunicat de presă.

(Redacția)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Fotbal: România, diferență mare de venituri față de Ungaria

Distribuie UEFA a făcut publice datele fiscale pentru anul 2023, inclusiv Superliga care se află …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.