Operații oftalmologice, la Centrul Vizual Med Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 578 Vizualizări

Operații oftalmologice, la Centrul Vizual Med Târgu Mureș

Centrul Medical Vizual Med din municipiul Târgu Mureș a inaugurat luni, 25 martie, o sală de intervenții chirurgicale oftalmologice, situată pe strada Revoluției nr. 5. În cadrul acesteia, pacienții cu afecțiuni oftalmologice pot beneficia de expertiza unui medic de renume, dr. Radu Ivănescu, cadru medical al clinicii Opticlass din Timișoara, precum și de unele dintre cele mai performante aparate medicale.

Totodată, spațiul medical a fost conceput și pentru a servi rezidenților sau medicilor novici, care au nevoie să își transforme cunoștințele teoretice în competențe medicale.

„Am înființat cabinetul acesta tocmai ca să învețe rezidenții, să poată să participe și ei la intervenții, să vadă, iar cei care sunt proaspeți specialiști să învețe de la un maestru cum se operează, care să-i și învețe să pună și ei mâna pentru că vreau neapărat să țin specialiștii tineri în țară. Acesta este scopul meu, să avem cât mai mulți medici și asistente, să nu mai plece în altă parte. Așa am făcut și locurile de muncă, pe criteriile acestea. Au avut prioritate cei care au lucrat în alte părți și care voiau să se reîntoarcă în țară”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Dacia Hîncu, medic oftalmolog primar, fondatoare Visual Med și președinte al Comisiei de Vedere din cadrul Asociației Lions România.

Gamă largă de intervenții

Unitatea medicală cuprinde trei săli: sala de așteptare, decorată într-un stil foarte prietenos, după tiparul cabinetelor Visual Med, sala de pre-anestezie, echipată cu aparatură de diagnosticare a afecțiunilor oculare, în care se efectuează anestezia cu picături sau cu injecții retrobulbare de către medicul anestezist specializat, respectiv sala de operație. Aceasta este dotată cu aparatură medicală de înaltă performanță, specifică tratării următoarelor tipuri de patologii: cataractă, vitrectomie, hemoragie vitreene, patologii ale vitrosului, operații de dezlipire de retină, operații pentru membrane epiretiniene, glaucom, ectazii ale corneelor, keratocon. Intervențiile sunt efectuate de dr. Radu Ivănescu, asistat de echipa sa operatorie de la Timișoara.

Primele succese operatorii

În ziua inaugurării au avut loc și primele intervenții chirurgicale, care au fost un succes. Au fost efectuate primele operații de cataractă și injecții intravitreene asupra unor pacienți din Târnăveni și Reghin, localități în care există cabinete ale Vizual Med. Procedura antechirurgicală este simplă și constă într-o consultație prealabilă, urmată de efectuarea biometriei, trimiterea pacientului la analize de laborator gratuite și intervenția propriu-zisă.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE