Mai multe șanse în carieră prin reforma curriculară propusă de Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” din Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 500 Vizualizări

Mai multe șanse în carieră prin reforma curriculară propusă de Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” din Târgu Mureș

Conectată la marile provocări ale erei digitale, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” din Târgu Mureș a dezvoltat o curriculă generoasă pentru pregătirea unor cariere de succes în industriile creative, în sistemul de învățământ, în marile companii naționale și internaționale. Prin dezvoltarea de parteneriate strategice cu mediul privat, facultatea creează șansa dobândirii unor competențe mereu actualizate la cerințele pieței muncii. De asemenea, experiența profesională dobândită în anii de studii și contactul cu specialiști din domeniul formării, oferă absolvenților posibilitatea de angajare în domeniul studiat, atât în cadrul companiilor partenere ale universității cât și în diverse corporații și proiecte de dezvoltare, aflate în căutare de resursă umană calificată.

Ofertă educațională îmbogățită cu două noi programe de studii: Psihologie (licență) și Medical Humanities (masterat)

Facultatea derulează la nivelul studiilor universitare de licență opt programe de studii în șase domenii diferite, cu durata de trei ani: Istorie; Limba și Literatura Română-Limba și Literatura Engleză; Limbi Moderne Aplicate (Engleză, Franceză, Germană, Italiană); Comunicare și Relații Publice; Comunicare și Media Emergente; Studii de Securitate; Educație Fizică și Sportivă; Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. În plus, din toamnă, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” se va îmbogăți cu un nou program de studii, la nivel de licență, „Psihologie”, care deja manifestă interes pentru mulți din viitorii absolvenți de liceu din țară.

Oferta educațională s-a dorit să conțină programe de studii noi, inovative, capabile să răspundă provocărilor lumii contemporane, actualizând, în același timp, curriculum de studii, metodele de predare și resursele educaționale.

Alături de programele de studii de licență, oferta educațională cuprinde și un Program pregătitor de limba română pentru cetățenii străini, cu durata de un an de zile.

La finalul facultății, studenții se pot îndrepta spre programe masterale, care cuprind o ofertă de studii sincronizată cu universitățile occidentale de top ale momentului. Între programele de masterat oferite se află Scriere Creatoare și Compoziție Digitală, Traducere Multimodală, Istorie și Turism Cultural, Educație Fizică și Consiliere Sportivă, dar și un nou program, începând din toamna anului 2024, în domeniul „Medical Humanities”.

Pentru unele domenii de studiu există posibilitatea continuării procesului de formare la nivel de doctorat, unde absolvenții de master sunt ghidați pe un traseu al cercetării și li se deschid numeroase oportunități de a se integra în dinamica occidentală a studiului academic, fiind posibile mobilități internaționale, participări la conferințe și doctorate în cotutelă cu universități din străinătate.

Oportunități de dezvoltare prin televiziune, radio și programe de formare de competențe digitale

Parcursul educațional al studenților se desfășoară într-o bază modernă de învățământ, cu un colectiv didactic înalt calificat, dotări tehnice și logistice, laboratoare, mijloace moderne de predare. Studenții înscriși la programul de studii Educație Fizică și Sportivă au la dispoziție o bază sportivă modernă necesară pregătirii viitorilor specialiști în domeniul educației fizice și sportului. Studioul TV complet echipat, un nou post de radio unde se pot forma și activa studenții UMFST, Muzeul Universității sunt alte obiective importante ce vin în ajutor pentru practica studenților. La Limbi moderne există aparatură de traducere consecutivă/simultană modernă și profesională pentru familiarizarea studenților cu tehnologiile cu care se vor întâlni în profesia lor viitoare. Evenimentele constante pe care le propune facultatea noastră au ca scop transmiterea cunoșțințelor și abilităților identificate în anunțurile de angajare, dar și în discuțiile cu parteneri-cheie din mediul privat, companii precum: L’Oreal, WebBeds, BCR, Kiss FM, Kooperativa, Azomureș, Dora sau Franc Agency.

Stagii de practică și oportunități de studiu în Italia, Germania, Spania sau Grecia

Facultatea are numeroase parteneriate cu universități din Uniunea Europeană și nu numai privind oportunitățile studenților de a studia în străinătate prin programul Erasmus+ și alte programe de mobilitate internaționale, în țări precum Italia, Franța, Spania, Belgia sau Grecia. Nu în ultimul rând, pentru efectuarea stagiilor de practică studenții sunt inserați încă din primii ani de studiu în companii, echipe de televiziune, redacții de reviste, edituri, merg pe șantiere arheologice, în biblioteci, sunt înscriși în manifestări sportive și în cluburi sportive, se implică în organizarea de evenimente academice.

Astfel, au șansa să iasă de pe băncile Facultății cu o experiență substanțială în domeniile pentru care se pregătesc.

Competențe transversale, necesare pe o piață a muncii dinamică

Posibilitatea de a avea multe domenii în cadrul unei singure structuri a permis revizuirea ofertei educaționale astfel încât să fie mai bine corelată cu piața muncii și să fie oferite o serie de competențe din mai multe domenii de studiu. În afară de competențele profesionale ce țin de standardele ocupaționale pentru care se pregătește prioritar prin programul de studiu, studentul la Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” din Târgu Mureș poate opta pentru a studia discipline opționale care să-i ofere o serie de competențe suplimentare, căutate pe o piață a muncii dinamică.

„Din punctul de vedere al șanselor de angajare, toți absolvenții Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” au o paletă destul de bogată de opțiuni. Indiferent de domeniul ales, absolvenții Facultății noastre își construiesc cariere în institute de cercetare, în mass- media, devin antreprenori culturali, traducători, responsabili în PR, funcționari în instituții publice naționale și internaționale, în organizații internaționale guvernamentale și non-guvernamentale și, în orice caz, experiența îmi spune că absolvenții de specializări umaniste, socio-umane sau din domeniile științelor educației ori sportive pot să se adapteze cu maximă ușurință în orice domeniu”, a precizat Prof. Univ. Dr. Giordano Altarozzi, Decan, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, UMFST.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE