Ministrul Culturii, Raluca Turcan: Salariile angajaților din muzee și biblioteci vor crește Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 514 Vizualizări

Ministrul Culturii, Raluca Turcan: Salariile angajaților din muzee și biblioteci vor crește

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că salariile angajaţilor din muzeele şi bibliotecile din ţară „vor creşte foarte curând” urmând să fie emisă o ordonanţă de guvern în acest sens, potrivit agerpres.ro.
Salariile celor angajaţi în muzee şi biblioteci în ţară vor creşte. În momentul de faţă sunt la bilanţul a multe discuţii cu ministrul Finanţelor. Actul normativ este pregătit, avizat de Ministerul Finanţelor, urmează decizia în Guvernul României. Acest pas nu mai ţine de mine, însă din discuţiile pe care le-am avut atât cu primul ministru, cât şi cu vicepremierul Marian Neacşu, răspunsul este că aceste salarii vor creşte foarte curând”, a declarat ministrul Raluca Turcan.
Conform declarațiilor ministrului, salariile angajaților din muzeele și bibliotecile aflate în subordinea Ministerului Culturii vor fi majorate la fel ca cele ale colegilor lor din instituțiile similare, subordonate Ministerului Educaţiei.
„Creşterile sunt similare cu creşterile efectuate în Educaţie la începutul anului, pentru că, de fapt, nemulţumirea majoră a plecat de la inechitatea creată între angajaţii din muzeele şi bibliotecile aflate în subordinea Ministerului Educaţiei şi angajaţii din muzee şi biblioteci din domeniul cultural”, a mai spus aceasta.
Totodată, joi, angajații din muzeele și bibliotecile publice din România au organizat o grevă japoneză pentru a-și exprima nemulțumirea față de nivelul salariilor.

(D.C.)
Sursa foto: agerpres.ro – Isabela Paulescu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE