O nouă investiție imobiliară la Târgu Mureș: blocuri noi, cu șase etaje, pe un teren de 0,7 hectare! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5647 Vizualizări

O nouă investiție imobiliară la Târgu Mureș: blocuri noi, cu șase etaje, pe un teren de 0,7 hectare!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor dezbate, într-o ședință viitoare de lucru, oportunitatea aprobării Planului Urbanistic Zonal ”PUZ – Reglementări pentru construire locuințe colective și reglementări accese”, propus a fi realizat pe strada Livezeni nr. 24-28 din Târgu Mureș.
În prezent, PUZ-ul se află publicat în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea ”Informații publice”.
Beneficiarii investiției sunt două persoane fizice, Ștefan Ormenișan și Ovidiu Adrian Marin, iar PUZ-ul propus a fost întocmit de către un colectiv de specialiști din cadrul SC Euro Concept SRL Târgu Mureș, alcătuit din arh. Octavian Lipovan, ing. Szocs Angela și ing. Adrian Cătană.
Potrivit documentului, investiția va fi realizată pe cinci parcele de teren aflate ”pe partea dreaptă a străzii în direcția de mers spre localitatea Livezeni”, pe o suprafață totală de 7.678 de metri pătrați, unde beneficiarii ”doresc să construiască pe acest amplasament locuințe colective cu regim de înălțime S/D + P + 6 + R”.
”Accesul auto și pietonal la teren se va realiza din strada Livezeni (DJ 135), stradă ce urmează a fi modernizată, astfel încât să rezulte o îmbunătățire și o fluidizare a circulației auto. Strada Livezeni urmează a avea o ampriză de 19,4 metri: patru benzi de circulație auto a câte 3,5 metri fiecare (câte două benzi pe sens), câte o pistă de biciclete pe sens (lățime de 1,5 metri fiecare) și trotuare de 1,2 metri. Intrarea și ieșirea, în și de pe amplasament, se vor realiza prin nord-est și nord-vest, prin două străzi cu ampriza minimă de 7,5 metri (carosabil din două benzi cu lațimea minimă de 2,75 metri fiecare și trotuare laterale cu lățimea de un metru fiecare). Pe teren s-au propus parcaje (sub și supraterane). Investiţia propusă îndeplineşte condiţia existenţei locurilor de parcare, conform Regulamentului local privind aprobarea investițiilor private și publice în domeniul urbanismului și construcțiilor în municipiul Târgu Mureș, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș nr. 6/28 ianuarie 2021”, se menționează în PUZ-ul propus.
Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE