Activitatea de cercetare științifică stimulată la UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Activitatea de cercetare științifică stimulată la UMFST Târgu Mureș

În anul 2023, la nivelul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș s-au acordat trei premii de excelență pentru rezultatele activității de cercetare științifică obținute de către cadrele didactice și 12 burse de performanță științifică studenților.
Potrivit informațiilor prezentate în Raportul Anual al Rectorului privind starea UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, începând cu anul 2022 principala universitate mureșeană ”recunoaște și recompensează rezultatele semnificative publicate în reviste de prestigiu din fluxul științific principal internațional sau depunerea/ câștigarea unor granturi/ proiecte de cercetare prin competiție națională sau internațională acordând o majorare salarială anuală pentru stimularea activității de cercetare științifică.”
”Față de anul 2022 în care s-au depus 88 de dosare pentru acordarea majorării salariale pentru activitatea de cercetare științifică realizată în anul 2022, pentru activitatea de cercetare științifică realizată în anul 2023 s-au depus 83 de dosare, ceea ce reprezintă o menținere a numărului de dosare depuse. Pentru anul 2022 au fost recompensate 153 de articole publicate în reviste indexate ISI, încadrate în zonele Q1 sau Q2, pentru anul 2023 au fost recompensate 119 articole publicate în reviste indexate ISI, încadrate în zonele Q1 sau Q2”, a precizat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.
Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE