FOTO: Singura Grădină Botanică din județul Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3225 Vizualizări

FOTO: Singura Grădină Botanică din județul Mureș

Cu toții cunoaștem faptul că unul dintre polurile turistice de anvergură al județului Mureș este Grădina Zoologică localizată la Platoul Cornești din Municipiul Târgu Mureș, fiind un obiectiv care  atrage anual sute de mii de vizitatori autohtoni și străini deopotrivă. Cu toate acestea, câți dintre mureșeni  cunosc faptul că în județul Mureș există și o grădină Botanică, amenajată în campusul Universității de Medicină, Farmacie,  Științe și Tehnologie „George Emil Palade”  din Târgu Mureș?! Istoria spațiului turistic a debutat în anul 1908, prin amenajarea parcului din jurul clădirii destinate Școlii Militare Imperiale și Regale, care a devenit Parcul Dendrologic al Universității.

Despre Grădina Botanică din Târgu Mureș, Asociația Visit Mureș ne spune următoarele: „În prezent, aici sunt aclimatizate în sistem natural peste 1000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, valoroase din punct de vedere medicinal și ornamental. Grădina botanică este împărțită în trei sectoare Parcul dendrologic și sera (1908), Grădina Botanică și Grădina de Plante medicinale (1948)”.

Desigur, dincolo de scopul turistic, grădina a fost amenajată și spre a deservi procesului educativ și de cercetare al studenților UMFST.

M.R.

Sursa foto: Asociația Visit Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE