IPJ Mureș: Acțiuni ample pe drumurile naționale pentru combaterea excesului de viteză Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2356 Vizualizări

IPJ Mureș: Acțiuni ample pe drumurile naționale pentru combaterea excesului de viteză

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Mureș au desfășurat duminică, 14 aprilie, acțiuni pentru combaterea excesului de viteză sau a vitezei neadaptate la condițiile de drum, dar și a altor cauze care pot genera accidente rutiere grave.
Acțiunile s-au desfășurat pe patru drumuri importante din județul Mureș, și anume DN13A, DN13 E60, DN15A E578 și DN15 E 578. „Duminică, 14 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Mureș au desfășurat ample acțiuni pe DN13A, DN13 E60, DN15A E578 și DN15 E 578, în paralel cu polițiștii Serviciului Rutier Harghita, pentru combaterea excesului de viteză sau a vitezei neadaptate la condițiile de drum, a depășirilor neregulamentare, dar și a altor cauze generatoare de accidente de circulație”, a transmis biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
În cadrul acțiunilor de pe cele patru drumuri naționale și național – europene, polițiștii au utilizat aparatele radar, etilotest și DrugTest.

Aproape 90 de sancțiuni aplicate pentru depășirea limitelor de viteză

Dintre cele 104 sancțiuni aplicate, cu amenzi în valoare de 75.630 de lei, majoritatea, respectiv 84 de sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză. Restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte nereguli constatate, precum: nerespectarea obligației de purtare a centurii de siguranță, depășiri neregulamentare, alte preocupări în timpul condusului, neacordare de prioritate, etc. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 12 permise de conducere. Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare.
Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat aproximativ 25 de testări cu aparatele pentru depistarea concentrației de alcool în aerul expirat sau a posibilei prezențe a substanțelor interzise. Polițiștii rutieri continuă acțiunile pe drumurile publice din județ, pentru a combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere și pentru siguranța tuturor participanților la traficul rutier”, au mai declarat reprezentanții poliției mureșene.
(L.P.)
Sursa foto: Poliția Rutieră

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE