Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 447 Vizualizări

Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene

Un număr de 20 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală este de circa 24 milioane de lei (circa 4,8 milioane de euro), au fost planificate pentru acest an în județul Mureș. Lucrările vizează modernizarea rețelei de gaz pe o lungime de circa 58 de kilometri în 14 localități din județ.
Totodată, vor fi modernizate patru stații de reglare măsurare a presiunii gazelor naturale de la Recea, Sânmărgărita, Petea și Ogra. În urma investițiilor, va fi îmbunătățită alimentarea cu gaze naturale a mureșenilor, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.
„La nivelul întregii companii, pentru distribuția de gaze naturale ne-am planificat în acest an investiţii în valoare de 365 milioane de lei, obiectivul principal fiind modernizarea și extinderea rețelei. Totodată, împreună cu primăriile, vom înființa distribuții în opt localități din țară. Mulțumim autorităților locale pentru că ne sprijină în mod constant în derularea lucrărilor de investiții care duc la creșterea calității serviciilor noastre și a numărului de clienți racordați la rețea”, a precizat Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.
Potrivit acestuia, cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în localitățile Reghin (11 kilometri), respectiv Iernut, Pădureni, Bord, Corunca, Găiești, Miercurea Niraj și Porumbeni, în fiecare din aceste localități rețeaua urmând să fie înlocuită pe o lungime cuprinsă între 4 și 5 kilometri.
Anul trecut, în județul Mureș au fost derulate 13 proiecte de investiții prin intermediul cărora au fost modernizați 52 de kilometri de conducte și branșamente gaze naturale (38 de kilometri prin înlocuire și 16 kilometri prin protecție catodică), iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 39 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, respectiv 15 kilometri, a fost înlocuită la Iernut, și la Târgu Mureș – peste 14 kilometri.
Potrivit informaților furnizate de Biroul de presă al companiei, în anul 2023 Delgaz Grid a investit în distribuția de gaze naturale circa 419 milioane de lei, în special pentru modernizarea a peste 250 de kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 468 de kilometri.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE