Dragoș Stana. De ce aș vrea să devin antreprenor? Business
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 552 Vizualizări

Dragoș Stana. De ce aș vrea să devin antreprenor?

Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș în parteneriat cu RODASIM SRL a organizat joi, 18 aprilie, de la ora 12.00, un business workshop cu tema ”De ce aș vrea să devin antreprenor? ”. Evenimentul a fost coordonat de lector univ. dr. Mesaroș Gabriel Florin, în prezența invitatului special ec. Stana Dragoș, antreprenor și a conf. univ. dr. Laura Avram, decanul Facultății de Științe Economice.

”Prin organizarea acestor workshop-uri de business venim în întâmpinarea tinerilor și de ce nu?! a studenților absolvenți ai facultății noastre, celor care doresc să înceapă o activitate pe cont propriu, o activitate antreprenorială prin care, inițial, pot să devină independenți financiar, pot să treacă de la statutul de angajat la statutul de angajator și devin proprii lor șefi.          La această facultate se studiază acele deprinderi necesare unui antreprenor, se fac multe materii de specialitate, cum ar fi management, marketing, tehnici promoționale, comportamentul consumatorului, investiții, asigurări și relații internaționale. Toate aceste argumente ne determină să credem că la sfârșitul întregului portofoliu de materii studiate devine un bun antreprenor, și chiar un mare om de afaceri. Avem toată încrederea că stârnim curiozitatea tinerilor. Cadrele didactice din cadrul Facultății de Științe Economice sunt și practicieni pe domeniile pe care le predau, deci venim și cu partea practică, nu numai cu partea teoretică, ceea ce ne de încredere și, bineînțeles, ne argumentează că într-adevăr, specialiștii pe care îi formăm sunt de calitate și poate să ducă mai departe standardul într-o economie de piață funcțională și la creșterea economiei României, la creșterea produsului intern brut”, a menționat lector univ. dr. Mesaroș Gabriel Florin.

Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare pentru a porni și gestiona cu succes o afacere, învățartea metodelor de creare și implementare a unui plan de afaceri eficient, capacitatea de a identifica oportunitățile de afaceri și de a accesa sursele de finantare adecvate, descoperirea noilor tendinte și practici în domeniul antreprenoriatului și adaptarea acestora la nevoile afacerii tale.

”De ce aș vrea să devin antreprenor?! Pentru că pot avea satisfacția independenței financiare, satisfacția unui climat prielnic prin care să creez noi locuri de muncă. Am oportunitatea prin care pot să-mi scot în evidență calitățile mele din punct de vedere inovativ, creativ. Pot să devin acel lider, dacă vreți, nu neapărat manager. Este o diferență între un manager și un lider, liderul se ocupă și de partea socială, partea umană, nu neapărat de partea tehnică, iar un manager se focalizează pe unele specializări, pe partea tehnică a unei companii”, a continuat dr. Mesaroș Gabriel Florin.

RODASIM este mai mult decât o companie de distribuție, este o poveste de succes ce are în spate o familie unită, vise mărețe, multă muncă și perseverență.

”Am dorit să fac lucrurile altfel, eu așa am început. Dincolo de orice, tânărul trebuie să aibă curaj să încerce. Mai bine să-ți pară rău de ceea ce ai încercat și nu de ceea ce ai fi putut încerca. În general, în viață lucrurile depind de noi, nu de restul. Noi decidem dacă și când facem”, ne spune Stana Dragoș, director comercial la RODASIM SRL.

Afacerea a luat ființă în data de 13 martie 2004, cu un spațiu de expunere și depozitare de doar 30 mp, un singur TIR și 4 oameni tineri dornici să bifeze toate obiectivele pe care și le-au propus. Astăzi are o rețea stabilă de distribuție, peste 1.000 parteneri în întreaga țară și o echipă formată din 28 de oameni. RODASIM a început ca distribuitor local în județul Vâlcea, iar astăzi este distribuitor zonal în mai multe județe pentru Interstar Chim, Gerocossen, Tordai Hair Cosmetics, Valentino Distribution, Razilcom, Glaxo Smith & Kline, Henkel Romania, etc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE