Interes crescut pentru Olimpiadele de limbi moderne Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1074 Vizualizări

Interes crescut pentru Olimpiadele de limbi moderne

19 elevi din judeţul Mureş fac parte din loturile care vor reprezenta judeţul Mureş în acest an la faza naţională a Olimpiadelor de limba engleză, franceză, italiană şi germană. Informaţii suplimentare despre ediţia din acest an a Olimpiadelor de limbi moderne am aflat de la prof. Iulia Luca, inspector şcolar pentru limbi moderne în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Reporter: Cum apreciaţi rezultatele obţinute în acest an de elevii mureşeni la faza judeţeană a Olimpiadelor de limba engleză, franceză, italiană şi germană?

Prof. Iulia Luca: Ca în fiecare an, și în acest an școlar ne bucurăm să constatăm că există un real interes pentru limbile moderne. Trebuie să menționez că în acest an a apărut un element de noutate și anume suprapunerea mai multor olimpiade la diverse discipine, și chiar la limbile moderne, chiar în aceeași dată. Acest fapt a antrenat o selecție a elevilor și a precizării opțiunilor acestora de a participa la o singură materie. Sigur că această suprapunere a antrenat diminuarea numărului de participanți la mai multe discipline, printre care și limbile moderne. Acest număr al partipanților la etapa județeană a limbilor a fost deja precizat prin selecția efectuată la etapa anterioară, și anume cea locală. Așadar, la etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză, clasele VII-VIII, au participat 104 elevi, la clasele liceale am avut un număr de 140 de elevi, la limba franceză, clasele VII-XII s-au prezentat 59 de elevi, la limba italiană 8 elevi, iar la limba germană 127 participanti, dintre care 48 la gimnaziu şi 79 la liceu. Fiind o selecție riguroasă la etapele anterioare, sigur că și rezultatele la faza județeană au fost pe măsură, astfel 7 elevi s-au calificat la etapa națională la limba engleză, liceu, la gimnaziu neexistând încă faza națională. La limba franceză s-au calificat 4 elevi, la limba italiană 2 elevi, iar la limba germană 6 elevi. Remarcăm, în fiecare an, manifestarea unui interes crescut la nivel gimnazial pentru Olimpiada de limbi moderne.

Rep.: La ce nivel sunt rezultatele de la faza judeţeană în comparaţie cu anii trecuţi?

I.L.: În ce privește calitatea prestațiilor elevilor la acest concurs, putem spune că acestea nu diferă mult de cele din anii trecuți. Media cu care elevii se pot califica petru etapa națională este la un standard calitativ foarte ridicat. Elevii calificați au dovedit reale competențe în însușirea limbilor moderne. Ținem să felicităm în numele Inspectoratului Școlar Județean Mureş pe toți elevii participanți, cu o mențiune specială pentru cei calificați, precum și pe profesorii care i-au pregătit cu atâta profeionalism și dăruire.

Rep.: Care este obiectivul loturilor care vor reprezenta judeţul Mureş la cele patru Olimpiade naţionale de limbi moderne?

I.L.: Sperăm într-o prestație de calitate a elevilor noștri și dorim să se întoarcă, cel puțin ca și anul trecut, cu premii cât mai frumoase.

Rep.: Cum decurg pregătirile şi care este rolul profesorilor în obţinerea unor rezultate bune?

I.L.: Cu siguranță că o mare responsabiltate le revine profesorilor care pregătesc în ore suplimentare pe acești elevi merituoși și menționăm că această pregătire se desfășoară după un program pe care îl stabilește fiecare profesor în acord cu elevii. Mult succes tuturor și să ne reprezinte cu cinste!

Elevi participanţi la Olimpiada Naţională de Limba Engleză (Piteşti, 24-28 aprilie 2017):

– Teodora Chindea (clasa a IX-a, Colegiul Naţional ”Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Dragoş Bucur);

– Adriana Răchită (clasa a IX-a, Colegiul Naţional “Unirea” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Teodora Mircea);

– Andreea Rusu (clasa a X-a, Colegiul Naţional “Unirea” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Adrian Costea);

– Iris Pătraşcu (clasa a X-a, Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureş, profesori pregătitori Briena Stoica şi Monica Şerb);

– Vlad Cociş (clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Unirea Târgu-Mureş”, profesor pregătitor Petru Baciu Marinescu);

– Sara Gorea (clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian”, profesori pregătitori Cristina Poruţiu şi Briena Stoica);

– Andreea Alexandra Pop (clasa a XII-a, Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian Târgu-Mureş”, profesori pregătitori Cristina Poruţiu şi Briena Stoica).

Elevi participanţi la Olimpiada Naţională de Limba Germană (Piatra Neamţ, 20-26 aprilie 2017):

– Wagner Thomas (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Puskas Attila);

– Alexandra Costea (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Laura Matiş);

– Rigmanyi Zsombor (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Gall Eniko);

– Alexandra Emilia Chiriţă Constantinescu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Unirea” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Teodora Boar);

– Szekely Orsolya (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Toth Ibolya);

– Teodora Fărcaş (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Bodoni Zsuzsanna).

Elevi participanţi la Olimpiada Naţională de Limba Franceză (Gura Humorului, 24-28 aprilie 2017):

– Daria Oltean (clasa a VII-a, Liceul Teoretic “Samuil Micu” Sărmaşu, profesor pregătitor Măriuca Pop);

– Viviana Moldovan (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială “Augustin Maior” Reghin, profesor pregătitor Ana Maria Klein);

– Georgiana Florea (clasa a IX-a, Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Ana Maria Bârsan);

– Cristian Moldovan (clasa a X-a, Colegiul Naţional “Alexandru Papiu “Ilarian” Târgu-Mureş, profesori pregătitori Adela Popa şi Alexandru Luca).

Elevi participanţi la Olimpiada Naţională de Limba Italiană (Botoşani, 24-28 aprilie 2017):

– Alexandra Pârvu (clasa a X-a, Colegiul Economic “Transilvania” Târgu-Mureş, profesor pregătitor Gabriela Voşloban);

– Carina-Renata Ditu (clasa a X-a, Colegiul Naţional “Unirea” Târgu-Mureş).

A consemnat Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE