GALERIE FOTO: Colegiul Naţional „Unirea” aniversează 1 Decembrie arborând un tricolor de 20 m Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 855 Vizualizări

GALERIE FOTO: Colegiul Naţional „Unirea” aniversează 1 Decembrie arborând un tricolor de 20 m

Ziua Zilelor Noastre a fost retrăită în semnificaţia ei istorică la Colegiul Naţional „Unirea” printr-un moment ce a marcat deopotrivă sărbătorirea Zilei 1 Decembrie, dar şi bucuria „reîntregirii”, întrucât, în curtea marea a colegiului au fost, deopotrivă, elevii şi profesorii şcolii, de la ciclul primar, până la ciclul liceal. Au simţit cu toţii reverberaţia acestui eveniment în pulsul activ şi dinamic al şcolii şi au întâmpinat Marea Unire cu aceeaşi emoţie generatoare de trăiri intense.

Simion Pașca, Aurora Stănescu, Consuela Pop și Laura Sabău

Venind în întâmpinarea evenimentului, Colegiul Naţional „Unirea” a organizat miercuri, 29 noiembrie, un ansamblu de activităţi şi manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, cu conştiinţa faptului că marile momente ale istoriei naţionale instituie, de-a lungul timpului şi însemnele perenităţii noastre ca neam. Pentru că tinerii sunt deschizători de orizonturi, configurând prin acţiunile pe care le perpetuează destinul viitor al unui popor, elevii Colegiului Naţional „Unirea” s-au situat în continuitatea unor valori instituite prin interesul faţă de trecutul, prezentul şi viitorul şcolii.

Hora Unirii și sentimentul reîntregirii

Sentimentul naţional al reîntregirii se regăseşte în dorinţa de unitate a elevilor şi a profesorilor şi, în acest context, elevii ciclului primar au venit alături de colegii lor mai mari pentru a marca împreună acest moment. De la clasa pregătitoare, până la clasa a IV-a, elevii ciclului primar, alături de doamnele profesoare pentru învăţământ primar Crina Roşca, Mihaela Scumpu, Monica Russu, Claudia Sîntean şi Andreea Stoica, au pregătit un moment artistic şi au desfăşurat un drapel naţional de numai… 20 de metri înălțime și 4,5 metri lățime, fluturând spre înalt culorile steagului românesc.

Ziua Naţională a tuturor românilor a fost fixată în memoria şcolii prin expoziţii tematice, realizate de d-na prof. Marioara Laţa, dar şi printr-un concurs pentru cel mai sugestiv mesaj de suflet pentru România, transmis de fiecare clasă.

„Uniţi în cuget şi simţiri”, elevii şi profesorii s-au regăsit sub cupola istorei şi a literaturii, configurând treptele edificării unităţii naţionale prin gândurile şi mesajele elevilor, dar şi printr-un moment istoric susţinut de elevii clasei a XII-a D, sub coordonarea d-nei prof. Aurora Stănescu.

Mărturisiri, momente de literatură şi de adevăr au fost completate de concursul interdisciplinar „Unire şi prietenie”, la care au participat echipaje din clasele a IX-a D, a X-a D, a XI-a E şi a XII-a D, sub coordonarea profesorilor Simion Paşca, Maria Motorga, Consuela Pop şi Aurora Stănescu. Şi de data aceasta, concursul a fost pretextul revenirii la izvoarele istorice, fiind un exerciţiu de incursiune istorică şi sufletească pentru tinerii liceeni care au astfel prilejul de a recepta valoarea evenimentului şi de a reconstitui destinul României din crâmpeie de realitate generatoare, concomitent, de emoţie şi de bucurie.

Tinerii au învăţat astfel că patria se poartă simplu, firesc, în inimă şi că fiecare îşi are destinul legat de trecutul şi viitorul acesteia.

Prof. dr. Aurora STĂNESCU (Director), Prof. Consuela POP (Director adj.) și Prof. Laura SABĂU (Responsabil CPPE)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE