Benedek Imre va fi deputat! Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Benedek Imre va fi deputat!

p_7_2_28.jpgO comisie de jurişti condusă de vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica a găsit soluţia pentru aplicarea hotărârii judecătoreşti prin care se constată că BEC a comis o eroare atunci când a validat mandatul deputatului Koto Jozsef, UDMR.
Această eroare poate fi îndreptată doar printr-o hotărâre de Guvern, prin care BEC să se reînfiinţeze temporar, pentru a aplica ce spune Justiţia. BEC trebuie să revoce mandatele deputaţilor Pavel Horj (PNL) şi Kötő József (UDMR – cel ales cu 46 de voturi), validându-i, în schimb, pe Mariana Stoica (PNL) şi Benedek Imre (ex-UDMR).
Valeriu Stoica este liderul avocaţilor care îl reprezintă pe Benedek Imre, cel care a contestat decizia BEC de validare a lui Kötő József, demers care i-a atras excluderea din UDMR.
Instanţa a admis parţial solicitarea lui Benedek, în sensul că a anulat mandatul lui Koto Jozsef, dar BEC trebuie să atribuie mandatul lui Benedek, ori acesta s-a desfiinţat după validarea alegerilor din 30 noiembrie. Conducerea UDMR a susţinut că decizia Curţii este nelegală şi inaplicabilă. În motivarea sentinţei sale, Curtea de Apel explică: „Mandatul PNL primit de circumscripţia din Maramureş (lista 9), formaţiune ce figurează la poziţia 79 din lista 8 cu un procent de 0,92705647, este în mod eronat acordat la intern, deşi acesta fusese atribuit circumscripţiei 43 străinătate. Astfel, cele două mandate ale circumscripţiei 43 aparţin formaţiunilor PNL (poziţia 101) şi alianţa politică PSD + PC, rezultând, în mod logic, că cel de-al 8-lea mandat cuvenit UDMR (la redistribuire – n.r.) revine circumscripţiilor electorale din ţară, respectiv circumscripţiei electorale în care formaţiunea politică are numărul cel mai mare de candidaţi ori are cel mai mare număr de voturi neutilizate”. Dr Benedek consideră că, prin decizia Curţii de Apel s-a făcut dreptate, constatându-se frauda electorală. Potrivti acestuia toate declaraţiile ulterioare ale conducerii UDMR au fost perdele de fum pentru a se ascunde faptul că nu s-a dorit intrarea lui în Parlament. Acesta are dubii că a fost vorba de o simplă eroare. “Trebuie să se constate frauda electorală care a pornit de aici de la Mureş. Prea puţin cred că e vorba de o greşeală, dar n-am date certe”, ne-a declarat acesta. Dacă i se va valida mandatul, Benedek nu consideră că va putea fi independent. “Probabil voi apărea ca deputat independent dar nu voi fi niciodată independent de colegiul 2, de problemele ungurilor şi românilor şi nici de UDMR în integritatea sa.”, ne-a mai spus acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE