Schimbarea sediilor secţiilor de votare, doar cu acordul STS! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 386 Vizualizări

Schimbarea sediilor secţiilor de votare, doar cu acordul STS!

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Mureş, colonel Ovidiu Vălean, a anunţat vineri, 22 februarie, că modificarea sediilor secţiilor de votare în perspectiva alegerile europarlamentare se va face doar cu acordul STS, întrucât va intra în funcţiune sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, informează www.agerpres.ro.
“La alegerile care urmează în luna mai, se va pune în funcţiune Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. O parte dintre dumneavoastră şi-a făcut deja solicitări către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a schimba sediul secţiei de vot din şcoli în cămine culturale sau invers. Această schimbare se poate face doar cu avizul STS-ului, având în vedere că avem nevoie de comunicaţii în spaţiile care se vor desfăşura procesele electorale în unităţile administrativ teritoriale”, a arătat colonel Ovidiu Vălean, în cadrul seminarului “Noutăţi legislative în managementul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici”, organizat la Târgu-Mureş.
Potrivit Agerpres, sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează dacă persoana care s-a prezentat la vot a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv, dacă şi-a pierdut drepturile electorale, dacă şi-a mai exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin, dacă este arondată la altă secţie de votare şi dacă este omisă din lista electorală permanentă şi are domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare.
(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE