(P): Introducerea gazului pe Valea Mureșului, investiție esențială pentru județ Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 773 Vizualizări

(P): Introducerea gazului pe Valea Mureșului, investiție esențială pentru județ

Introducerea gazului metan în zona de Nord a județului Mureș va aduce dezvoltare economică, mai ales în domeniul turismului, dar va îndeplini totodată și un vis al locuitorilor de aici. Șase comune de pe Valea Mureșului Superior – Brâncovenești, Rușii Munți, Aluniș, Vătava, Deda și Răstolița sunt beneficiarele unui studiu tehnico – economic finalizat de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz S.A.” pentru o soluție comună de alimentare cu gaze naturale. Vizita ministrului Turismului Bogdan Trif, de la Deda a dat semnalul clar că după obținerea statutului de stațiune turistică de interes local, investiția va fi suportată de Transgaz.

Studiul tehnico – economic al Transgaz este finalizat

Transgaz a luat decizia de a face acest studiu după mai multe adrese ale primarilor din comunele de pe Valea Mureșului referitoare la extinderea conductei magistrale de transport gaz metan, în vederea racordării localităților lor la rețeaua de distribuție. De asemenea, solicitările primăriilor de aici au ajuns și pe masa ministrului energiei, sub forma unui memoriu prin care se solicită ca această investiție să fie cuprinsă în strategia energetică a României.

În prezent pe Valea Mureșului Superior nu există rețea de gaze naturale, iar încălzirea imobilelor, prepararea hranei și a apei calde menajere se realizează în principal cu lemne de foc, alte surse fiind curentul electric, buteliile GPL, panourile solare sau păcura.

Transgaz va suporta investiția datorită faptului că Deda va deveni stațiune turistică

Alături de primarii din aceste comune, încă din faza discuțiilor preliminare și a primelor demersuri, Vasile Gliga, președintele PSD Mureș, spune că sunt șanse mari ca lucrarea să poată fi realizată din bugetul de investiții al Transgaz.

“Vizita la Deda a ministrului Turismului, Bogdan Trif, a fost semnalul clar că urmează o nouă etapă în dezvoltarea Văii Mureșului Superior. Așa cum spuneam, uniți, primarii de aici au reușit să „mute munții”. Se va introduce gazul metan, iar acest lucru va aduce după sine dezvoltare economică, mai ales în turism. Deda si-a făcut documentația pentru a deveni stațiune turistică de interes local, iar ministrul a spus că sunt așteptați la București. Obținerea acestui statut va permite finanțarea investiției de introducere a gazului de stat. Aceasta este o mare șansă pentru dezvoltarea turismului Mureș”, a declarat președintele PSD Mureș, Vasile Gliga.

(Comandat de Partidul Social Democrat – PSD. Executat de Zi de Zi Events SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 4119008)

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE