Ziua Grâului 2019. Produse de calitate de la Bayer Crop Science Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Ziua Grâului 2019. Produse de calitate de la Bayer Crop Science

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

Portofoliul companiei Bayer Crop Science România pentru cereale păioase a fost prezentat de Marius Vâjdea, reprezentant tehnic, şi Ivan Vitos, de asemenea reprezentant tehnic.

„Am împărţit întreaga perioadă de protecţie în trei categorii, cu trei perioade de timp. La tratamentul 1 vizăm în primul rând buruienile dicotile anuale şi perene, dar sunt cazuri în care ne creează probleme monocotilele graminee anuale şi perene, trebuie să fim atenţi la aceste buruieni. Începând de anul trecut am reuşit să lansăm produsul Atlantis Flex, un erbicid nou în România şi cu o vechime, o istorie în Europa de Vest, este lider de piaţă în acest moment în peste 30 de ţări, în tot ceea ce ţine de piaţa de monocotile”, a precizat Ivan Vitos.

În ceea ce priveşte pachetul comercial Falcon Pro, Ivan Vitos a arătat că „acesta are un spectru larg de acoperire şi combate majoritatea buruienilor dicotile”.

Despre a doua etapă din evoluţia cerealelor a vorbit Marius Vâjdea, care a arătat că aceasta aduce riscuri legate de bolile foliare şi de multitudinea de insecte care atacă cultura.

„Bolile foliare pot fi combătute în special cu produsul Nativo Pro”, a explicat Marius Vâjdea.

Totodată, Marius Vâjdea a supus atenţiei fermierilor produsele de tratament pentru sămânţă.

„Redigo Pro – pe care îl cunoaşteţi, Bariton – în premieră, şi de asemenea adjuvantul Peridiam”, a spus Marius Vâjdea.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE