Cu patru mureșeni, România, în semifinalele Mondialului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Cu patru mureșeni, România, în semifinalele Mondialului

Echipa de minifotbal a României a învins cu 6-0 reprezentativa Australiei, gazda turneului final al Campionatului Mondial, în cea de-a treia întâlnire a fazei sferturilor din cadrul competiției de la Perth.

„Tricolorii” au dominat categoric din start și s-au desprins la 4-0 până la pauză. Stelian Stancu a deschis scorul în minutul 4, la un șut respins de portarul gazdelor, iar mureșeanul Mircea Ungur a dublat avantajul în minutul 10, cu un șut splendid trimis din marginea terenului sub transversală. În minutul 13 scorul a devenit 3-0, în urma unei frumoase combinații finalizate de Toma Vincene, iar Sebastian Vasile a stabilit scorul la pauză în minutul 21.

Fără a mai forța nota, la reluare Dragan Paulevici a înscris și el în minutul 30, din pasa mureșeanului Andrei Balea, iar Ungur a reușit dubla în minutul 34, cu o minge trimisă de lângă careul propriu în poarta goală. Soarta calificării era demult decisă și gazdelor le-a mai rămas doar șansa de a înscrie măcar golul de onoare. În ultimele minute românii au mai cedat inițiativa, dar „cangurii” n-au reușit să-l învingă pe al treilea mureșean din lot, Laszlo Klein și România avea să-și aștepte adversara din semifinale, care urma să se decidă între Mexic și Cehia.

Dueluri echilibrate în celelalte „sferturi”

În prima partidă din „sferturi” Ungaria a învins cu 3-0 Ucraina, cu câte un gol pe repriză și un al treilea în minutele de prelugire, când portarul ucrainienilor a apreciat greșit traiectoria balonului și a lăsat bolta trimisă să treacă.

Ungaria va înfrunta în semifinală Brazilia, care a învins la limită Slovacia, scor 2-1. Brazilienii au condus la pauză cu 1-0, și-au dublat avantajul la prima fază după reluare, dar slovacii au redus diferența în minutul 36 și au ratat în minutele de prelungire o ocazie imensă de a trimite jocul în două reprize suplimentare. Au ratat un penalty acordat în al doilea minut de prelungiri, la o minge respinsă cu cotul din fața porții.

O calificare a acestora putea transforma semifinalele Mondialului de la Antipozi într-un „careu pur european”, în cazul în care cehii, deținătorii titlului, eliminau Mexicul.

Acest lucru nu s-a petrecut însă. Mexicul s-a impus cu 2-1, într-un final dramatic și România este singura din cele patru care s-a calificat fără emoți în „careu”. Partida România-Mexic va fi a doua semifinală de joi, cu începere de la ora 14.00 (ora României).

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE