”Tineri pentru tineri”, proiect pentru prevenirea victimizării copiilor Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

”Tineri pentru tineri”, proiect pentru prevenirea victimizării copiilor

Proiectul ”Tineri pentru tineri” coordonat de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu studenții de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureș, a ajuns la cea de-a șasea ediție.

Scopul proiectului este protecția copiilor și promovarea drepturilor lor. Potrivit site-ului IPJ Mureș ”la nivelul judeţului Mureş acest tip de criminalitate nu reprezintă un domeniu problematic, cu toate acestea atenţia demersurilor preventive trebuie să fie îndreptată tot timpul spre informarea copiilor/tinerilor atât cu privire la factorii favorizanţi cu rol determinant în geneza delincvenţei, cât mai ales cu privire la importanţa comportamentului preventiv”.

Astfel, a apărut iniţiativa derulării unui proiect în care studenţi la Facultatea de Psihologie, să participe la o tabără de formare în domeniul siguranţei copiilor, urmând ca ulterior să deruleze activităţi cu copii de clasele II-IV din 10 şcoli târgumureşene, pe această temă.

În primă fază, studenții voluntari au participat, în perioada 28 – 20 octombrie la o tabără de formare (Centrul Sovata II), agenda sesiunilor cuprinzând atât informaţii de specialitate pe domenii legate de siguranţa copiilor: siguranţa pe internet, dispariţiile de copii şi siguranţa copiilor şi a bunurilor lor, cât şi exerciţii practice referitoare la comunicarea şi relaţionarea cu copiii, jocuri şi materiale ce pot fi folosite la activităţi.

Ziua de 28 octombrie, a fost dedicată siguranței rutiere și navigării în sguranță pe internet. De asemenea, au fost identificate pericole, modalităţi de evitare a riscurilor, moduri de reacţie corectă în diferite situaţii de victimizare.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE