Medalii pentru popicarii juniori în întrecerea seniorilor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Medalii pentru popicarii juniori în întrecerea seniorilor

După cele 12 medalii cucerite de popicarii mureșeni în cadrul finalelor Campionatului Național în probele de la individual clasic, tandem și sprint la categoria Tineret, aceștia au reușit să urce de cinci ori pe podium și la întrecerile finale ale seniorilor. Competiția s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute pe arena Siderurgica din Hunedoara, iar printre câștigători s-au aflat și tinerii sportivi de la CSM Târgu-Mureș, la masculin, precum și fetele de la Electromureș Romgaz, la feminin.
La băieți s-a obținut o medalie de bronz în proba de tandem, prin perechea de la CSM formată din Szász Tibor Levente și Benke Zoltán (foto 2). De remarcat, primul s-a aflat aproape de podium în „proba regină”, cea de individual clasic, cu un rezultat valoros, 579 popice doborâte.

În probele băieților titlurile au fost obținute de Bogdan Dudaș (CFR Cluj)-595 p.d., la clasic, Claudiu Feier (Inter Petrila) la sprint și tandemul Vlad Sabău – Bogdan Dudaș (CFR Cluj).

Patru medalii la fete, două nume

Celelalte patru medalii, una de aur, două de argint și încă una de bronz, toate au fost obținute la feminin, dar la toate apare numele componentei echipei Electromureș Romgaz Târgu-Mureș Maria Ciobanu. Aceasta a devenit campioană națională în proba de sprint, unde a învins-o în finală pe experimentata Luminița Dogaru, de la Conpet Petrolul Ploiești. Aceleași două popicare au ocupat primele trepte ale podiumului și la individual clasic, dar cu prahoveanca pe primul loc, cu 576 p.d. Maria Ciobanu a totalizat 554 p.d., iar bronzul i-a revenit rapidistei Luminița Dobre, cu 546 p.d.

A doua medalie de argint a fost cucerită la proba Tandem, unde mureșeanca a avut-o alături pe campioana probei clasic de la junioare Seres Bernadett. Ele au cedat finala în fața perechii hunedorene Noemi Budoi – Andreea Cărămidariu. Prima a devenit dublă campioană, câștigând și proba de Tandem mixt, alături de Mănel Manea (CFR Cluj), probă în care Maria Ciobanu a urcat împreună cu Denis Pădurean (Inter Petrila) pe treapta a treia a podiumului, cucerind și bronzul.

Foto 1: Cvadrupla medaliată (în dreapta), alături de colega campioană la juniori și antrenorii Orosz István și Seres Jozsef

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE